Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă: Premierul Filip vrea mai multe echipaje de poliție pe drumuri. Iată ce se întâmplă

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Atenție, șoferi: situația dificilă pe trei drumuri naționale: Chișinău-Ungheni, Bălți-Fălești-Sculeni și Edineț-Otaci. Guvernul este în alertă, vrea să prevină o situație de criză provocată de căderile abundente de zăpadă.

CHIŞINĂU, 18 mart — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale în legătură cu starea nefavorabilă a vremii, anunță Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova.

Снег - Sputnik Moldova
Gluma se îngroașă: Este iarnă adevărată, sate și orașe - sub nămeți

Potrivit informațiilor prezentate la această ședință, toate drumurile din țară sunt practicabile, pe anumite porțiuni condițiile de circulație fiind mai anevoioase din cauza poleiului și zăpezii. Cea mai dificilă situație s-a creat pe trei drumuri naționale: Chișinău-Ungheni, Bălți-Fălești-Sculeni și Edineț-Otaci. Pe aceste sectoare activează echipele mobile de tracțiune, fiind tractate deja peste zece camioane.

Serviciile specializate activează în regim nonstop, în prezent sunt antrenate peste 250 de unități de tehnică specială, care împrăștie pe carosabil 1550 de tone de material antiderapant.

Totodată, cinci localități din trei raioane și UTA Găgăuzia sunt deconectate de la energia electrică, echipele speciale de intervenție lucrând pentru remedierea situației.

Premierul Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este esențială o comunicare și o interacțiune permanentă între serviciile specializate și autoritățile locale.

Polei - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Chișinăul, sub polei. Vin zile și mai grele cu ninsori abundente

„Este foarte important ca de aici, din centru, să avem legătura cu autoritățile locale și să intervenim acolo unde forțele locale nu sunt suficiente pentru a face față acestor intemperii", a subliniat prim-ministrul.

Pavel Filip a cerut să fie asigurată informarea permanentă a cetățenilor privind starea drumurilor și să fie suplimentat numărul de echipaje de poliție pe drumurile din țară, astfel încât să se poate interveni cât mai rapid în caz de necesitate.

De asemenea, companiilor responsabile de aprovizionarea cu energie electrică le-a fost solicitată o reacție promptă pentru reconectarea localităților la curentul electric. Pe viitor, ANRE urmează să analizeze posibilitățile de sporire a capacităților de intervenție a acestora în astfel de cazuri.

Cetățenii aflați în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenta 901, 902 și 903.

Fluxul de știri
0