Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prognoza meteo: Chișinăul, sub polei. Vin zile și mai grele cu ninsori abundente

© Sputnik / Rodion ProcaPolei
Polei - Sputnik Moldova
Abonare
Acum, în Capitală, aproape că nu vezi oameni și mașini pe străzi din cauza poleiului ce s-a depus noaptea. În Chișinău acum ninge și va continua să ningă, iar în restul țării, pe alocuri, și să plouă, în următoarele zile.

CHIŞINĂU, 18 mart — Sputnik. Circulația transportului în Capitală este paralizată practic. Din cauza poleiului care s-a depus în noaptea de sâmbătă spre duminică, chișinăuienii, în cea mai mare parte, au evitat să iasă cu automobilele în oraș. Pe străzi poți vedea doar câteva autoturisme, câteva troleibuze și microbuze de linie.

Nici pietoni nu se văd pe străzi pentru că există riscul de a luneca și de a ajunge cu o fractură la spitalul salvării.

Se pare că se adeveresc prognozele sinopticienilor care au anunțat ninsori abundente și troiene în următoarele zile. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în raioanele de nord și de centru ale Republicii Moldova va ninge pe parcursul zilei de astăzi, dar și luni, marți și miercuri, iar în sudul țării — chiar și joi. În această perioadă, temperatura aerului va varia noaptea între —5 grade Celsius… —11 grade Celsius și —2 grade… —5 grade Celsius ziua.

De joi căderea precipitațiilor va înceta. În schimb, gerul se va înteți, astfel că joi și vineri noaptea vom avea chiar —13 grade Celsius. Gerurile se vor menține, cel puțin, până duminica viitoare.

Fluxul de știri
0