Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Carantină la Căușeni: Un nou focar de pestă porcină

CC0 / Pixabay / chx69 / Свиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în satul Ursoaia, raionul Căușeni

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în țara noastră. Virusul a fost depistat la opt porci, într-o gospodărie din satul Ursoaia, Căușeni. Informația a fost confirmată de Centrul Republican de Diagnostic Veterinar în urma analizelor de laborator. Autoritățile au impus stare de carantină pentru două luni în localitate.

Вспышка африканской чумы свиней в Новгородской области - Sputnik Moldova
Societate
Focar de pesta porcină într-un sat din Moldova: Avertizarea specialiștilor ANSA

Animalele au fost arse, iar încăperea în care au fost ținuți porcii a fost dezinfectată de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Căușeni.

Probele vor fi expediate la un laborator al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animală, pentru mai multe investigații. ANSA monitorizează situația epidemiologică pentru a preveni extinderea bolii. Anul trecut, şi în raioanele Ștefan Vodă, Soroca, Edineţ, Donduşeni și Hâncești au fost înregistrate focare de pestă porcină africană. Aceasta este o boală contagioasă care afectează doar porcii, nu și oamenii.

Fluxul de știri
0