Viața după moarte: Doctorul care a văzut iadul și a auzit țipetele osândiţilor

CC BY 2.0 / Mike Kniec / Into The LightBlick auf die Schwelle zum Jenseits
Blick auf die Schwelle zum Jenseits - Sputnik Moldova
Abonare
Ca om de știință, medicul Rajiv Parti obişnuia să-i desconsidere pe pacienții care, fiind pe moarte, îi descriau imagini din lumea de dincolo – până când a suferit el însuşi o operație care l-a adus între viaţă şi moarte și a văzut cazanul iadului cu propriii săi ochi.

BUCUREŞTI, 4 feb — Sputnik, Doina Crainic. Fostul anestezist șef de la spitalul Bakersfield Heart din California descrie experienţa cutremurătoare pe care a avut-o în afara corpului, în timp ce se afla în operaţie.

Experienţa prin care a trecut l-a determinat să renunţe la postul pe care-l deţinea, să-și vândă cu un preţ mic posesiunile de lux, printre care vila luxoasă și maşinile scumpe, pentru a duce o viață mai simplă și mai virtuoasă, potrivit express.co.uk.

Simţind că îşi părăsește corpul anesteziat, el a povestit că era foarte înspăimântat şi se întreba ce se va întâmpla cu el, dacă urma să „cutreiere prin veşnicie ca spirit".

Ночной клуб Sin club & lounge в здании бывшей церкви в Шотландии - Sputnik Moldova
Apocalipsa din zilele noastre: Iată ce au ajuns bisericile în Europa

„Am zburat până la tavan în timp ce medicii se ocupau cu operaţia. Mă simţeam ca un astronaut care ieşise din costumul său (…). Sentimentul de panică îmi creştea… până când totul a început să se întunece. Mi-am spus ușurat: mă întorc în trup. Apoi m-a cuprins o frică imensă. În dreapta mea auzeam strigăte de durere și suferință. Am fost tras în jos şi am ajuns pe ceva ca un caldarâm în mișcare, la marginea unui canion în flăcări. Fumul îmi umplea nările, dar era şi mirosul dezgustător de carne arsă", povesteşte fostul doctor.

El consideră că se afla pe buza iadului. Povesteşte că a încercat să se întoarcă, dar de fiecare dată când făcea un pas înapoi, o forță nevăzută îl împingea înainte.

„O voce mi-a vorbit telepatic: «Ai dus o viață materialistă și egoistă», a spus aceasta. Ştiam că este adevărat şi îmi era rușine. De-a lungul anilor, mi-am pierdut capacitatea de empatie față de pacienții mei", mărturiseşte Rajiv Parti.

Поклонение верующих мощам святителя Николая Чудотворца в Храме Христа Спасителя - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Minunile Cuviosului Eftimie cel Mare, izbăvitorul de boli grele

În noua sa carte, dr Parti descrie cum a fost diagnosticat cu cancer de prostată în 2008, iar operația făcută ulterior pentru înlăturarea tumorii a eşuat.

În 2010, la două săptămâni după a cincea operaţie eşuată, medicul, care atunci avea 51 de ani, s-a simţit rău și şi-a recunoscut imediat simptomele — a intrat în șoc septic și ar fi murit dacă nu era imediat tratat. După ce a fost dus în sala de operații, dr Parti spune că-şi aminteşte momentul în care i s-a făcut anestezia — o procedură pe care el însuși o efectuase pe mii de pacienți.

Până în acel moment, privise cu desconsiderare pe pacienţii care susţineau că îşi părăsiseră corpul și observaseră, din afara trupului, modul cum erau operaţi. Acum el însuşi a avut o astfel de experienţă.

El povesteşte că vocea care i-a spus că a dus o viaţă „materialistă şi egoistă", în care nu mai empatiza cu pacienţii săi, i-a amintit de un moment când a dat-o afară din biroul său pe o femeie care plângea, fiind îngrijorată de faptul că soţul ei suferea de cancer în fază terminală.

Cosmos - Sputnik Moldova
Sfârșitul lumii este aproape? Dezvăluirile astronomilor indieni

„În timp ce fumul se înălța și sufletele care ardeau țipau în jurul meu, m-am gândit la posesiunile mele și la cât de lipsite de sens erau acestea. De ce aveam nevoie de toate aceste lucruri? De ce aveam nevoie de o casă atât de mare încât, atunci când eram în părți diferite ale casei, trebuia să comunicăm unii cu alţii prin iPhone?", a afirmat Rajiv Parti.

Disperat, doctorul s-a rugat lui Dumnezeu să îi mai acorde o a doua șansă, în timp ce simţea că este târât către osândă.

Rugăciunile sale au fost auzite şi atunci cineva — pe care dr Parti l-a recunoscut imediat ca fiind tatăl său decedat — l-a apucat de mână și l-a îndepărtat de vârtejul de foc. Apoi s-a trezit înapoi în corpul său, în spital. După experienţa aceasta, fostul medic a publicat o carte despre renașterea sa şi a renunţat la viaţa egoistă dinainte.

În România, a devenit cunoscută povestea unui tânăr care, acum câţiva ani, a fost victima unui accident cumplit şi s-a zbătut între viaţă şi moarte în sala de operaţie. El povesteşte experienţa pe care a avut-o în timp ce se afla în comă, cum a văzut iadul şi Raiul şi cum L-a întâlnit pe Dumnezeu înainte de a se întoarce printre cei vii. Experienţa i-a transformat total viaţa.

Puteţi asculta mărturia acestuia în această înregistrare video:

De asemenea, puteţi afla mai multe despre astfel de experienţe consultând cartea Păr. Serafim Rose, „Sufletul după moarte. Experienţe contemporane «de după moarte» în lumina învăţăturii ortodoxe". Cartea poate fi citită online aici.

Fluxul de știri
0