Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfârșitul lumii este aproape? Dezvăluirile astronomilor indieni

© Photo : NASA/JPL-Caltech/UCLACosmos
Cosmos - Sputnik Moldova
Abonare
Pe măsură ce se apropie Crăciunul, se înmulțesc previziunile cu privire la sfârșitul lumii. Astronomii indieni susțin că un virus provenind din Spațiu ar putea ucide întreaga omenire

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Astronomii indieni prezic dispariția vieții pe planeta Pământ, după ce ar fi detectat un obiect spațial care trimite pe Pământ un virus ce ar putea provoca moartea omenirii.

Revista Science a anunțat că, potrivit unui studiu al cercetătorilor indieni, viața pe Pământ ar putea să dispară într-un interval de două săptămâni, scrie Sputnik Franţa.

Astronomii din New Delhi au detectat recent un obiect spațial care nu apare în bazele de date ale NASA. Ei susţin că acest obiect poartă un virus care ar putea ucide omenirea. Potrivit acestora, viteza de răspândire a virusului este extrem de ridicată, astfel că sfârșitul lumii ar veni în curând, pe 23 decembrie.

Cercetătorii nu explică sursa virusului și nici modul în care obiectul spațial va ajunge pe Pământ.

Meteor glowing as it enters the Earth's atmosphere. Elements of this image furnished by NASA. - Sputnik Moldova
Uluitor! Imagini realizate din cosmos în timpul căderii unui meteorit (VIDEO)

În august, astrologii au prezis un Armaghedon, dar planeta a supraviețuit. Acum vorbesc despre 21 decembrie, ziua în care planeta misterioasă Nibiru s-ar ciocni cu Pământul.

Susţinătorii teoriilor conspirației anunță frecvent anumite date la care va avea loc acest fenomen. Una dintre cele mai populare versiuni era că apocalipsa se va produce în 2012.

Anul trecut, propagatorii teoriilor apocaliptice susţineau că, în 2017, Pământul se va ciocni cu planeta Nibiru, care este mai mare de zece ori, și că, în urma impactului, va fi distrus.

Totuşi, părinţi şi duhovnici ai Bisericii Ortodoxe îi îndeamnă pe oameni să nu ia în seamă astfel de teorii şi să nu se lase înşelaţi şi nici tulburaţi de cei care le propagă.

De exemplu, părintele arhimandrit grec Daniil Gouvalis, considerat de mulţi drept sfânt, îi avertiza pe creştini să nu cadă în capcana întinsă de susţinătorii a tot felul de teorii apocaliptice, spunând că, „unii, excesiv de «ortodocşi», n-au altă treabă decât să cultive o frică prematură şi neîntemeiată".

„Dragi cititori, cei ce dau date cronologice în privinţa celor de pe urmă, fiţi încredinţaţi că sunt rătăciţi sută la sută. Fie şi numai precizarea unei date exacte constituie un indiciu fără greş după care identificăm rătăcirea. Din secolul I d. Hr. şi până astăzi au tot apărut oameni care preziceau, cu date, evenimente eshatologice. Toţi s-au dovedit rătăciţi. Nimeni nu poate spune date exacte. Poate antihristul va veni în cincizeci de ani, dar poate apărea şi în trei mii de ani. Aceasta numai Dumnezeu o cunoaşte", spunea cuviosul Daniil Gouvalis, cuvintele sale fiind însemnate în cartea „Peregrin prin Sfânta Scriptură" (Editura Bunavestire, Bacău, 2001).

Arhimandritul mai spunea că, printr-o ciudată coincidenţă, toţi cei care în trecut au vestit date eshatologice (despre sfârşitul lumii) au fost membri ai unor schisme sau secte.

Prin astfel de teorii propagate prin Internet, oamenii sunt ţinuţi într-o stare de surescitare şi tulburare, care îi fac să nu mai fie atenţi la adevăratele pericole care le pun în primejdie mântuirea şi relaţia lor cu Dumnezeu.

„Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; căci, când se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura", prorocea sfântului Nil Athonitul.

Prin urmare, nu putem şti ziua când va veni sfârşitul lumii, nu trebuie să ne tulburăm, însă putem vedea că, din cauza înmulţirii păcatelor, şi necazurile s-au înmulţit pe Pământ. De aceea, trebuie să ne întărim în credinţă, să ne îndreptăm prin participarea la viaţa Bisericii, şi să luăm aminte la cuvintele Mântuitorului: „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Luaţi seama la voi înşivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare şi de băutură şi de grijile vieţii, şi ziua aceea să vine peste voi fără de veste, ca o cursă; căci va veni peste toţi cei ce locuiesc pe faţa întregului pământ. Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului." (Evanghelia după Luca, 21, 33-36).

Fluxul de știri
0