Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă o jurnalistă de limba rusă, întoarsă la Moscova de pe Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
O jurnalistă de limbă rusă, care însă nu reprezintă o instituție de presă din Federația Rusă – RTVI – a fost oprită să între în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Jurnalista de la postul de televiziune de limba rusă RTVI, Mariana Minsker, care este cetățeană a Federației Ruse, nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova, a anunțat, luni, șefa serviciului de informare a acestei televiziuni, Ecaterina Kortikadze, care este citată de RIA Novosti.

Самолеты в международном аэропорту Омск-Центральный - Sputnik Moldova
Politică
Cum a comentat Dodon incidentul cu jurnalista rusă Irada Zeinalova

"Jurnalista noastră Mariana Minsker nu a fost admisă să intre în Republica Moldova — Mariana Minsker urma să realizeze un interviu cu președintele Dodon. Din câte eu înțeleg, cauză este faptul că Marina are pașaport rusesc", a scris Kortikadze pe pagina sa de Facebook.

Portalul RTVI a anunțat că echipa de filmare de la acest post de televiziune a ajuns la Chișinău de la Moscova, în noaptea de 23 ianuarie. Mariana Minsker urma să realizeze un interviu cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Site-ul RTVI precizează că vizita jurnalisștilor ruși a fost coordonată cu administrația președintelui. Deși jurnaliștii le-au prezentat polițiștilor de frontieră invitația oficială făcut de șeful statului și o scrisoare a administrației RTVI care confirmă scopul vizitei, oricum jurnaliștilor nu li s-a permis să intre în țară.

Polițiștii de frontieră moldoveni le-au spus jurnaliștilor că ei nu pot să confirme care este scopul vizitei, după care i-au îmbarcat la bordul unei nave care a decolat spre Moscova.

Ведущая Ирада Зейналова - Sputnik Moldova
Rusia
Cum a reacționat postul NTV la incidentul cu jurnalista Irada Zeinalova

Amintim că în data de 16 ianuarie, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat că nu i-a permis să pătrundă pe teritoriul Republicii Moldova jurnalistei de la postul rusesc NTV Irada Zeinalova.

Instituția a declarat că cetățenei Federației Ruse i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova deoarece aceasta nu ar fi indicat care este scopul vizitei în țara noastră. Jurnalista a ajuns în Moldova cu cursa avia Istanbul-Chișinău. În timpul controlului, ea a declarat că are planificate un șir de întâlniri cu oficiali din Republica Moldova, însă nu a putut prezenta nici un document care să confirme acest lucru, au comunicat surse din cadrul serviciului de presă al Poliției de Frontieră.

La scurt timp însă, în noaptea de 18 ianuarie, Irada Zeinalova a revenit la Chișinău, unde a realizat un interviu cu președintele Dodon.

Fluxul de știri
0