Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum a reacționat postul NTV la incidentul cu jurnalista Irada Zeinalova

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaВедущая Ирада Зейналова
Ведущая Ирада Зейналова - Sputnik Moldova
Abonare
Postul de televiziune din Rusia, NTV, a făcut publică o declarație în legătură cu interzicerea intrării jurnalistei Irada Zeinalova pe teritoriul Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Reprezentanții postului de televiziune rusesc NTV s-au arătat surprinși de motivul invocat de polițiștii de frontieră din Moldova atinci când i-au interzis prezentatoarei TV Irada Zeinalova accesul în Moldova.

Marți, la sosirea în Moldova, jurnalista a fost oprită pe Aeroportul Chișinău de către angajații Poliției de Frontieră. Astfel, Zeinalova nu fost lăsată să intre în Moldova pentru că nu ar fi indicat scopul vizitei sale în țara noastră. Ea a ajuns la Chișinău pe calea aerului, de la Istanbul.

Surse din cadrul serviciului de presă al Poliției de Frontieră au comunicat că „în timpul controlului, ea a declarat că are planificate un șir de întâlniri cu oficiali din Republica Moldova, însă nu a putut prezenta nici un document care să confirme acest lucru".

Самолеты в международном аэропорту Омск-Центральный - Sputnik Moldova
Politică
Cum a comentat Dodon incidentul cu jurnalista rusă Irada Zeinalova

Totodată, reprezentanții instituției au subliniat că nu este vorba de deportare sau de interzicerea accesului pe teritoriul țării noastre.

Jurnalista a fost expediată în Rusia cu primul zbor Chișinău-Moscova.

„Suntem mai mult decât surprinși. Pe parcursul a trei ore cât echipa de filmare NTV s-a aflat în aeroport, reprezentanții Poliției de Frontieră au vorbit de mai multe ori la telefon anume cu reprezentanții acelor persoane oficiale", menționează postului de televiziune NTV într-o declarație postată pe Telegram.

Anterior, președintele Republicii Moldova a declarat pentru Sputnik Moldova că a vorbit dimineață cu Zeinalova: ”Am convenit că va zbura în Moldova zilele acestea, la invitația mea oficială, și îi voi oferi interviul".

Însă, în opinia șefului statului, astfel de acțiuni nu au cum să contribuie la reluarea unui dialog eficient și cooperării dintre Moldova și Rusia.

Nu este pentru prima dată când jurnaliștii ruși nu sunt lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv de la RIA Novosti, REN TV, Life News și alte medii de informare.

Fluxul de știri
0