Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Monica Macovei, atac delirant la Bruxelles

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
"Manipularea, dezinformarea și minciuna sunt politică de stat, politicienii care colaborează cu Rusia pentru diverse interese ne trădează"

BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atac ieșit din comun al europarlamentarului Monica Macovei de la tribuna Parlamentului European. În ședința de plen a Parlamentului European, la o dezbatere organizată pe tema "propagandei ruse".

Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Legea antipropagandă încalcă libertatea de gândire și exprimare

Din alocuțiunile parlamentarilor au rezultat opinii diferite, unii deputați apreciind chiar că se tem mai curând de "propaganda UE decât de ce rusă".

Monica Macovei a pornit atacul cu faptul că "propaganda falsă rusă e adevărată și este o amenințare".

"Senatorii americani ne-au detaliat, într-un raport de peste 200 de pagini, practicile Kremlinului de influențare a alegerilor în state din mai multe continente", a declarat Macovei. „Încă o dată se reconfirmă că Moscova nu are niciun fel de ezitare să controleze alegerile și să intervină chiar și în democrații consolidate".

Macovei nu spune însă că raportul este, în primul rând, un atac la Donald Trump, acuzat că "nu ia în seamă o amenințare la adresa siguranței SUA". Cu alte cuvinte, Macovei s-a făcut portavocea unui atac contra președintelui Trump, ca un adevărat vector al politicii lui George Soros, aflat în război deschis cu președintele Trump.

"La Kremlin, manipularea, dezinformarea și minciuna sunt politică de stat pentru a controla deciziile de politică internă și externă în cât mai multe state ale lumii, dacă se poate, în toate", și-a continuat Macovei atacul, de data aceasta fără a face referire la vreun „document", ci pur și simplu, formulând un atac delirant la adresa unui stat.

Mai mult, Macovei a declarat, spre stupoarea celor prezenți, că "avem și astăzi agenți ai Federației Ruse în Parlamentul European și am avut și în mandatul trecut".

Dar, ce mai delirantă afirmație a păstrat-o Macovei pentru finalul intervenției sale:

"Oamenii au murit pentru democrație și pentru alegeri libere. Trebuie să le respectăm această dorință, vrem să trăim în democrație și politicienii care colaborează cu Rusia pentru diverse interese ne trădează", a declarat Macovei, declarație pe care o puteți urmări integral.

Nu este clar în momentul de față ce grupare politică din România reprezintă Monica Macovei în Parlamentul European, dar ceea ce știe este legătura ei la cel mai înalt nivel cu George Soros, fapt atestat în mai multe ocazii.

Cert este că asemenea declarații contravin oricăror norme ale diplomației și parlamentarismului, fiind o dovadă că în structurile PE sunt atitudini tipic anarhiste, afectând nu numai Rusia, în cazul de față, dar și Uniunea Europeană, prin adoptarea unui discurs jignitor, fără o bază probatorie. În plus, iată PE se face ecoul și instrumentul răfuielilor grupărilor care lovesc actualemente în Donald Trump și afectează relațiile și tentativele de colaborare între cele două mari puteri, SUA și Federația Rusă.

Este bine ca românii să știe ce personaje ajung în PE, reprezentând, chipurile, interesele României.

Fluxul de știri
0