Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Moldova Vladimir Țurcan consideră că cetățenii trebuie să decidă ce programe informative sau analitice vizionează sau ascultă.
În interviul realizat de colega noastră, jurnalista Maria Dimineț, politicianul a menționat că adoptarea modificărilor la Codul Audiovizualului încalcă abuziv drepturile omului cu privire la libertatea de gândire și exprimare.
În opinia lui Vladimir Țurcan, noțiunea de "antipropagandă" are un alt sens decât cel atribuit de promotorii legii care interzice programele informative, analitice, politice și militare rusești pe teritoriul Republicii Moldova.
"Codul Audiovizualului nu descrie termenul de propagandă. Orice informație este propagandă. Iar propaganda poate fi atât pozitivă, cât și negativă. Dar cine apreciază acest lucru? Nu este nicăieri reglementat acest lucru. Au pus verdict: Rusia face propagandă! Dar SUA nu face propagandă?", afirmă Țurcan.
Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, „propagandă" înseamnă răspândirea unei doctrine politice, religioase, teorii, opinii, pentru a câștiga adepți. Definiția nu precizează însă dacă această acțiune este pozitivă sau negativă.
Autor: Maria Dimineț