Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine sunt fericiții elevi care vor beneficia de 57 de milioane oferite de BM

© Sputnik / Pavel LisitsynВыпускница школы поселка Калиново Свердловской области
Выпускница школы поселка Калиново Свердловской области - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe instituții de învățământ din șase raioane ale țării vor beneficia de sprijinul financiar acordat de Banca Mondială pentru lucrări de reparație

CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. Ministerul Educației a publicat lista instituțiilor de învățământ care urmează să fie renovate din contul împrumutului acordat de Banca Mondială în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova". Ministerul Finanţelor va aloca peste 57 de milioane de lei administrațiilor publice locale pentru finanțarea lucrărilor de renovare a instituțiilor de învățământ aflate în subordinea acestora. Este vorba de:

Всемирный банк - Sputnik Moldova
Politică
Banca Mondială vrea să ne dea noi credite pentru reforma justiției

Liceul Teoretic" Lucian Blaga" din orașul Iargara, raionul Leova;
Liceul Teoretic „Vasile Pârvan,, din comuna Gotești, raionul Cantemir;
Liceul Teoretic „Silvian Lucaci" din orașul Costești, raionul Râșcani;
Liceul Teoretic "Mihai Eminescu'' din satul Sipoteni, raionul Călărași;
Liceul Teoretic „Meşterul Manole" din satul Sălcuța raionul Căușeni și
Gimnaziul „Alexandru cel Bun" din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

Potrivit proiectului de Hotărâre privind finanţarea lucrărilor de renovare a instituțiilor date de învățământ în anul 2018, care a fost supus astăzi dezbaterilor publice, drepturile şi obligaţiile părţilor implicate în executarea lucrărilor de renovare vor fi specificate în contractul trilateral încheiat între Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, autoritatea administraţiei publice locale şi agentul economic.

Finanţarea cheltuielilor se va efectua de către Ministerul Finanţelor, în baza solicitărilor de finanţare prezentate de Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

Totodată, aproximativ 800 de mii de lei vor fi cheltuiți de Ministerul Educației pentru servicii de control de autor, supraveghere tehnică și verificarea proiectelor.

În nota informativă a proiectului de hotărâre este subliniat faptul că procesul de renovare al acestor instituții a fost început în anul 2017.

Fluxul de știri
0