Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Mondială vrea să ne dea noi credite pentru reforma justiției

© Sputnik / Мирослав РотарьВсемирный банк
Всемирный банк - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova poate conta pe suportul tehnic al Băncii Mondiale pentru continuarea unor reforme specifice în justiția moldovenească

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova și a discutat cu aceștia despre colaborarea în proiectele din sectorul justiției, ce vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, informează serviciul de presă al Ministerului Justiției.

Afaceri.Economie.Privatizare - Sputnik Moldova
Banca Mondială, gata "să pună umărul” la privatizarea proprietăților de stat

„Oaspeții au comunicat intenția de a acorda suport tehnic pentru implementarea de către autoritățile statului nostru a două proiecte distincte. Obiectivele acestora sunt dezvoltarea medierii extrajudiciare și facilitarea accesului la justiție, în special, pentru victimele violenței domestice și a segmentelor marginalizate ale societății", informează sursa oficială printr-un comunicat.

În document se mai spune că „adițional, vor fi elaborate recomandări specifice de care se va ține cont la elaborarea următoarei strategii sectoriale de reformă. Ministrul Justiției a informat despre intenția de a include un capitol separat pentru ajustarea legislației referitor la contracte, drepturi de autor și insolvabilitate", iar mize este ca acestea să amelioreze condițiile de activitate economică.

 

Fluxul de știri
0