Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu pierde în instanță în fața lui Dodon

© AFP 2024 / ABBAS MOMANITraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Abonare
Magistrații din Chișinău au decis au decis astăzi că președintele Igor Dodon a avut dreptate să-i retragă cetățenia lui Traian Băsescu.

CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. Magistrații Judecătoriei Chișinău (sediul Botanica) au decis că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a procedat în conformitate cu buchea legii atunci când a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Traian Băsescu ar putea fi declarat persona non grata în Moldova. Iată motivul

Motivul invocat de președinte a fost că Traian Băsescu nu a locuit timp de trei ani în republica Moldova ca să aibă dreptul la cetățenie.

Solicitat de jurnaliști, Traian Băsescu a refuzată să comenteze decizia instanței de judecată. El doar a spus că aceasta trebuie respectată.

Jurnaliștii l-au întrebat dacă are de gând să se mute la Chișinău ca să întrunească această condiție legală pentru a primi cetățenia.

"Mă mut în aceeași măsură în care cei 700.000 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova trebuiau să se mute în România ca să obțină cetățenia. Și domnul avocat al domnului Igor Dodon a obținut cetățenia fără să trebuiască să stea trei ani în România", a răspuns fostul președinte al României Traian Băsescu.

Fluxul de știri
0