Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Traian Băsescu ar putea fi declarat persona non grata în Moldova. Iată motivul

© Photo : Facebook / Traian BăsescuTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al României Traian Băsescu ar putea fi declarat persona non grata în Republica Moldova. Acest lucru l-au cerut membrii Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că membrii mai multor comisii din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova au solicitat inițierea procedurii de declarare a lui Traian Băsescu drept persona non grata în Republica Moldova.

”Mai multe comisii din cadrul Consiliului Societății Civile pe lâgă președintele Republicii Moldova au desfășurat ședințe pe marginea acțiunilor desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către cetățeanul român Traian Băsescu. Aceste comisii solicită inițierea procedurii de declarare persona non grata a domnului Băsescu pe teritoriul țării noastre”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit procesului verbal al Comisiei pentru Consolidarea Statalității și Reintegrarea Țării, acțiunile întreprins de ex-președintele român în Republica Moldova ar fi ”ilegale și periculoase”, și asta pentru că ar atenta la securitatea națională a țării, ar împiedica procesul de reglementare a conflictului transnistrean, dar și ar crea tensiuni interetnice.

”Comisia solicită conducerii țării, organelor de drept și securitate națională, Ministerului de Externe și Integrării Europene, anunțarea cetățeanului român Traian Băsescu persona non-grata în țara noastră”, este scris în procesul verbal al Comisiei.

Fluxul de știri
0