Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eveniment de amploare în Moldova, participă businessmeni din țară și străinătate

© Photo : PixabayGlobal economy
Global economy - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 31 ianuarie - 4 februarie, în Moldova, se va desfășura expoziția „Fabricat în Moldova” la care vor participa peste 400 de agenți economici

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Peste 420 de agenți economici vor participa la cea de-a XVII-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. Evenimentul va avea loc în perioada 31 ianuarie — 4 februarie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii, Sergiu Harea, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că genericul ediției din acest an a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” este ”Fabricat în Moldova – Fabricat pentru tine”.

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Businessmeni din mai multe țări se reunesc în februarie la Cahul, Moldova

Conform agendei, în ziua deschiderii expoziției se vor desfășura Forumurile bilaterale Moldova – Belarus și Moldova — România. Mesele rotunde: „Economia Verde. Fabricat în Moldova” și „Învățământul dual”.

Pe data de 31 ianuarie, pentru prima dată se va desfășura defileul de modă al brandurilor “Din Inimă”. La eveniment vor fi prezenți factori de decizie, reprezentanți ai autorităților publice și ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, agenți economici autohtoni și de peste hotare.

Programul evenimentului include și un Forum Internaţional de Afaceri la Cahul. Forumul se va desfășura la data de 1 februarie, la Cahul. La eveniment se preconizează participarea a peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova şi din străinătate.

Totodată, în cadrul expoziției va avea loc tradiționalul Târg al locurilor de muncă, organizat anual de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. La târg participă cu oferte de muncă peste 40 de companii.

Expoziția se va desfășura pe o suprafață de 3100 metri pătrați și se preconizează că la aceasta vor lua parte aproximativ 420 de agenți economici din toate raioanele republicii și va fi vizitată de peste 43 000 de persoane.

Printre delegații oficiale din străinătate se numără reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia, Iran, Letonia  și alte țări.

Fluxul de știri
0