Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Temporar, polița de asigurare medicală nu poate fi procurată la oficiile poștale

© Sputnik / Мирослав РотарьPolita medicina
Polita medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Achitarea primei de asigurare e posibilă doar prin intermediul agenţiilor teritoriale ale CNAM

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunţă că achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă prin intermediul oficiilor poştale nu va fi posibilă o anumită perioadă.

Aceasta se întâmplă din cauza unor probleme de ordin tehnic. Compania spune însă că aceste probleme vor fi remediate în cel mai apropiat timp.

Парламент - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au stabilit cât va costa polița medicală în 2018

În această perioadă, prima de asigurare poate fi achitată doar prin intermediul agențiilor teritoriale şi reprezentanţilor CNAM.

Din 29 decembrie, persoanele care se asigură în mod individual pot să achite prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru anul 2018. Până pe 31 martie 2018, aceste persoane beneficiază de reduceri în mărime de 50 la sută şi 75 la sută.

Prețul poliței medicale nu s-a schimbat și a rămas același — de 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75 la sută şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM. Fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50 la sută din prima de asigurare medicală.

Fluxul de știri
0