Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații au stabilit cât va costa polița medicală în 2018

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor a fost votată în lectură finală de Parlamentul de la Chișinău

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Deputații de la Chișinău au votat, vineri, în lectură finală, Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Polița de asigurare medicală ar trebui să se scumpească cu 2600 de lei

Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2018 prevede venituri și cheltuieli egale, în sumă de aproape 6,66 miliarde de lei. Totodată, comparativ cu 2017, este prevăzută majorarea veniturilor cu 10,2 la sută, iar a cheltuielilor cu 8,5 la sută.

Costul poliței de asigurare medicală obligatorie în 2018 va rămâne la nivelul ultimilor patru ani – 4 056 de lei. Legea prevede dublarea numărului intervențiilor chirurgicale la copiii cu malformații cardiace congenitale și creșterea de la 30 la 60 a procedurilor de fertilizare in vitro.

Fluxul de știri
0