Cele două Corei, din nou în dialog

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaCoreea de Nord
Coreea de Nord - Sputnik Moldova
Abonare
Seulul și Phenianul sunt de acord să lanseze întrevederi pentru a reduce tensiunea din situația la frontiera comună și în relațiile interstatale

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Reprezentanții celor două Corei s-au întâlnit, prima dată în ultimii doi ani, în zona demilitarizată pentru a discuta pașii care ar putea fi făcuți pentru a calma situația pe peninsulă și pentru a permite Coreei de Nord să participe la Jocurile Olimpice din Pyeongchang.

Președintele Federației Ruse - Sputnik Moldova
Rusia
Putin nu va merge la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud

Potrivit declarației comune care a fost emisă în urma discuțiilor, părțile au convenit să organizeze consultări pentru a atenua tensiunile la granița dintre state. Acordul a fost atins în timpul unei întâlniri în satul de frontieră Panmunjom.

Cele două state au decis, de asemenea, să reînnoiască negocierile la nivel înalt pentru a intensifica cooperarea bilaterală în diferite domenii, care a fost înghețată din cauza conflictului provocat de programul nuclear al Coreei de Nord.

Seulul și Phenianul au mai convenit să organizeze discuții cu privire la problemele legate de Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

Unul dintre pașii orientați spre ameliorarea stării de lucruri ar fi restabilirea unei linii telefonice "fierbinți" între autoritățile militare. Nordul a fost de acord să repornească comunicarea pentru a preveni incidentele din Marea Galbenă.

Linia, care a fost închisă de către Phenian în 2016, va începe să funcționeze din nou miercuri.

Fluxul de știri
0