Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Putin nu va merge la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaPreședintele Federației Ruse
Președintele Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus nu intenționează să viziteze Coreea de Sud în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, chiar dacă a fost invitat de președintele sud-coreean Moon Jae-in.

CHIȘINĂU, 02 ian — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin nu va merge la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, organizate în orașul Pyeongchang din Coreea de Sud, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Întrebat de publicația rusă Izvestiya dacă președintele intenționează să fie prezent la Jocurile Olimpice în perioada 9-25 februarie 2018, Dmitri Peskov a răspuns: „Nu am planificat o astfel de vizită".

În septembrie, președintele sud-coreean Moon Jae-in la invitat oficial pe Putin la Jocurile Olimpice. Acest lucru sa întâmplat înainte ca Comitetul Olimpic Internațional (COI) să interzică participarea Rusiei la Jocurile Olimpice 2018, din cauza acuzațiilor de dopaj.

Олимпийский парк в Пхенчхане - Sputnik Moldova
Sport
Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă 2018

La începutul lunii decembrie, COI a penalizat COR (Comitetul Olimpic Rusesc) în legătură cu presupusele încălcări ale regulilor anti-doping și i-a interzis echipei ruse să concureze sub drapelul său național la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. COR va susține sportivii ruși care doresc să participe la competiție sub un steag neutru.

Președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice și Paraolimpice de Iarna din 2018, Lee Hee-beom, a declarat că sportivii ruși ar putea să-și arboreze steagul național în timpul ceremoniei de închidere.

Absența Rusiei la JO 2018 reprezintă o lovitură pentru conceptul Olimpiadei de Pace promovat de președintele sud-coreean, Moon Jae-in. Liderul de la Seul ia în calcul şi acel fapt, că, dacă rușii vor lipsi, Kremlinul va avea mai puține motive să convingă nord-coreenii să vină la Pyeongchang.

Fluxul de știri
0