Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cadouri de Revelion care aduc ghinion persoanelor superstițioase

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Trecere la banca de fotografiiПродажа новогодних сувениров в Чите
Продажа новогодних сувениров в Чите - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Alegând un cadou, nu trebuie să uiți că există persoane superstițioase care cred în semne, potrivit cărora unele cadouri pot fi considerate nepotrivite.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Există câteva lucruri pe care nu este de dorit să le faci cadou, deoarece ele au o energie negativă. Dintre cadourile considerate periculoase fac parte oglinda, portmoneul, vesela, batista, perlele, cărțile, cuțitele, foarfecele și alte obiecte ascuțite, scrie Sputnik Georgia.

Obiectele cu tăiș îi condamnă la eșec pe toți cei ce locuiesc în casa respectivă. După cum se știe, obiectele ascuțite acumulează o mare cantitate de energie negativă.

Празднование Нового года - Sputnik Moldova
Societate
Costul unei mese de Revelion: Cât trebuie să scoți din buzunar

Potrivit superstițiilor, vesela nu se dăruiește goală deoarece poate aduce lipsa de bani.

Însă dacă pui ceva în ea, de exemplu o monedă, un astfel de cadou, dimpotrivă, va aduce fericire.

Nu se recomandă să-i dăruiți ceas persoanei iubite. Ceasul simbolizează despărțire, și încă de lungă durată. Pe vremuri, ceasurile erau lăsate la momentul despărțirii, uneori pentru totdeauna. A lăsa ceasul acasă, plecând pe alte meleaguri, era percepută drept nedorință de a mai reveni.

Nu se cuvine să dăruiești cărți unui cuplu căsătorit. Se consideră că o carte dăruită poate provoca trădarea.

Nu se cade să dăruiești, nici să primești în dar un portmoneu. S-ar putea să pierdeți șansa de a câștiga bani.

А теперь - раздача подарков! - Sputnik Moldova
Societate
Avertisment: Anul Nou și jucăriile-cadou care ucid copii

Dacă însă se vor pune bani în portmoneu, acesta, dimpotrivă, va atrage bogăția.

Vechile legende și superstiții susțin că perlele simbolizează lacrimile văduvelor nealinate și ale copiilor. Un asemenea cadou atrage boli, lacrimi și pierderi. Persoanelor superstițioase în etate nu se cuvine să le dăruiți lumânări, prosoape, papuci de cameră și ceasuri. Dacă acestea cred în semne, ele vor aprecia cadoul ca pe o aluzie la plecarea lor din viață în anul care vine.

Batista simbolizează griji și necazuri. Alegând un cadou, ține minte că acesta trebuie să fie dăruit din toată inima. Doar atunci va aduce bucurie. Și nu uita că acțiunea negativă a unui cadou periculos poate fi evitată dacă îi dai în schimb o monedă celui care ți l-a dăruit.

Fluxul de știri
0