În Turcia a fost arestat un complice la asasinarea ambasadorului rus, Karlov

© AFP 2022 / Yavuz Alatan / Sozcu dailyПосол России в Анкаре Андрей Карлов умер в результате вооруженного нападения
Посол России в Анкаре Андрей Карлов умер в результате вооруженного нападения - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Turcia a fost arestat organizatorul expoziției în timpul căreia a fost asasinat ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Autoritățile turce l-au arestat pe Mustafa Timur Özkan, organizatorul expoziției în timpul căreia a fost asasinat ambasadorul rus din Turcia, Andrei Karlov, potrivit publicației Yeni Safak. Acesta este suspectat de complicitate la omor.

Andrei Neguţă - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Andrei Neguța va reveni la exercitarea funcției de ambasador la Moscova

Potrivit surselor publicației, Özkan a fost anchetat de procuratura din Ankara, care i-a înaintat acuzații de complicitate la pregătirea unui omor premeditat, după care instanța de judecată din capital turcă a luat decizia de plasare a acestuia sub arest.

Karlov a fost împușcat pe 19 decembrie 2016, în timp ce rostea un discurs la deschiderea a expoziției de fotografii Rusia "Din Kaliningrad până la Kamceatka, prin ochii unui călător". Atacul a fost săvârșit de angajatul poliției Mevlüt Mert Altıntaș. Acesta a fost lichidat de serviciile de pază.

Anterior, au mai fost reținute patru persoane bănuite de complicitate la omorul lui Karlov, dintre care trei erau foști polițiști și directorul grupului media Guru Medya, Hayreddin Aydınbaş.

Fluxul de știri
0