Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Andrei Neguța va reveni la exercitarea funcției de ambasador la Moscova

© Sputnik / Рамиль СитдиковAndrei Neguţă
Andrei Neguţă - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat că va face tot posibilul ca ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă să revină cât mai curând la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va face tot posibilul ca ambasadorul țării noastre în Federația Rusă, Andrei Neguța, să revină cât mai curând la locul de muncă.

Amintim că acum câteva zile Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a difuzat un comunicat de presă în care și-a anunțat decizia de-al chema acasă pe ambasadorul țării noastre la Moscova, Andrei Neguţă. Potrivit MAEIE, această decizie a fost luată în urma depistării mai multor cazuri de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova.

Totodată MAEIE precizează că aceste intimidări s-ar fi intensificat în ultima perioadă, iar autoritățile de la Moscova nu au reacționat în mod oficial la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri.

Idor Dodon a anunțat că astăzi a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, la care a participat și Andrei Neguța.

Totodată Dodon a ținut să menționeze că Neguța nu a fost rechemat, ci doar chemat pentru consultări la Chișinău și că acesta rămâne a fi ambasadorul țării noastre în Federația Rusă.

Fluxul de știri
0