Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră, noi condiții pentru vânzarea produselor alimentare în magazine

© Sputnik / Rodion ProcaПрилавки магазинов
Прилавки магазинов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În premieră, în Republica Moldova vor fi stabilite reguli generale de igienă a produselor alimentare pe întreg lanțul alimentar

CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Legea privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare stabilește normele generale de igienă a produselor alimentare pentru operatorii din businessul alimentar. Acestea se vor referi la asigurarea siguranţei produselor alimentare pe tot lanţul alimentar, verificarea corespunderii produselor alimentare importate la cerinţele de igienă a produselor alimentare naţionale echivalente celor din Uniunea Europeană. 

Krim - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alimentul anului 2018 care va fi o surpriză pentru toată lumea

Totodată, vor fi implementate procedurile bazate pe principiile Analizei pericolelor şi punctelor critice de control — Hazard Analysis and Critical Control Point, împreună cu aplicarea bunelor practici de igienă.

Condițiile vor fi aplicate tuturor etapelor de producţie, de procesare şi de distribuţie a produselor alimentare, precum şi activităţilor de export. Acestea nu se vor aplica producţiei primare destinate consumului casnic privat, preparării casnice și depozitării produselor alimentare destinate consumului casnic privat.

Noua lege cuprinde prevederi cu privire la regulile de structură, de organizare şi de igienă pentru unităţi, proceduri de autorizare şi înregistrare a acestor unităţi, cerinţe de depozitare şi de transport, cât şi cerinţele privind marcajele de igienă.

Legea va intra în vigoare după șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0