Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alimentul anului 2018 care va fi o surpriză pentru toată lumea

© Sputnik / Sergei Malgavko / Accesați arhiva multimediaKrim
Krim - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii Organizației Mondiale a Agriculturii au constatat că acest produs este o sursă importantă de hrană și de apă

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Cactusul este super-alimentul anului 2018, potrivit Organizației Mondiale a Agriculturii (FAO) și a Centrului Internațional pentru Cercetări Agricole în Zone Aride. Specialiștii celor două instituții au lucrat la o cercetare în care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus. Specia Opuntia este cea mai indicată pentru a fi introdusă în meniu.

Дорогомиловский рынок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Îţi plac bananele. Ce se întâmplă cu creierul atunci când consumi acest produs

Cercetătorii FAO au constatat că pentru populația din sudul Madagascarului, cactusul a fost o sursă importantă de hrană și de apă în urma ultimelor perioade de secetă. 

Majoritatea speciilor de cactus sune necomestibile, mai puţin Opuntia care este foarte hrănitoare. Dacă este tratată ca o plantă de cultură, atunci rezultatele sunt extraordinare. Opuntia ficus-indica a fost naturalizată în 26 de ţări în afara celei de origine. Faptul că este foarte rezistă o face o sursă extraordinară de hrană, dar şi un element de sprijin al agriculturii sustenabile.

”Datorită schimbărilor climaterice şi riscului crescut de deşertificări este momentul să acordăm mai multă atenţie umilului cactus şi să-l ridicăm la statutul de cultură esenţială în anumite zone”, a declarat Hans Dreyer, director în cadrul FAO.

În Mexic se consumă în mod tradiţional Opuntia, fiind cultivat pe mai mult de 3 milioane de hectare. Brazilia a adoptat şi ea aceste culturi, la fel şi ţări din nordul Africii.

Fluxul de știri
0