Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dan Puric - cu durere, despre Europa: Se schilodește, merge contra tradițiilor

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Artistul Dan Puric a vorbit, în cadrul unei emisiuni, despre situaţia în care a ajuns România, despre fenomenul globalizării şi Europa vremurilor noastre, care „se schilodeşte" şi „merge împotriva tradiţiilor". Ce spune actorul legat de semnificaţia Crăciunului.

CHIȘINĂU, 23 dec — Sputnik. Într-o emisiune înainte de Crăciun, actorul român Dan Puric a spus că România a ajuns o „ţară fără destin", pentru că politicienii nu se mai ocupă de destinul țării, iar în ultimii 28 de ani a avut loc un „proces lent de desromânizare, de descreștinare".

Potrivit artistului „Europa de azi se schilodește", deoarece merge împotriva tradițiilor, iar în ceea ce priveşte procesul reeducării, fenomenul globalizării este mult mai periculos decât modul cum a acţionat regimul comunist.

„Țara asta nu mai are destin. Oamenii politici se ocupă de propriul lor destin. De destinul României trebuie să ne ocupăm personal, să ne refacem arhitectura sufletească, care e fantastic de mult atacată pe fața, în ultima perioada. Acolo se lucrează mai mult ca oricând la distrugerea structurii sufletești a acestui popor. Statul oricum nu mai există, suntem o regiune europeană", a spus Dan Puric.

Ночной клуб Sin club & lounge в здании бывшей церкви в Шотландии - Sputnik Moldova
Apocalipsa din zilele noastre: Iată ce au ajuns bisericile în Europa

Însă el a subliniat că neamul, fiind „un produs al lui Dumnezeu", poate dăinui şi, „dacă ne uităm în istorie, vedem ce a dat dăinuire acestui popor: nu o armată puternică, ci credința (…). Noi suntem nemuritori atât timp cât suntem legați de Dumnezeu".

Legat de ideea care se promovează, potrivit căreia societatea românească a evoluat de când am intrat în UE, îndrăgitul artist a zis că nu vede nicio evoluţie în ceea ce s-a întâmplat în România de atunci.

„Dar eu nu văd nicio evoluţie. Cum să fie evoluţie când tinerii noştri sunt în străinătate, când puterea noastră de muncă este în străinătate!? Noi am luptat pentru libera mişcare. Noi n-am luptat pentru fuga din ţară. Ne depreciem la nivel demografic, mergem spre 16 milioane şi jumătate de oameni", a mai afirmat Puric.

Acum câţiva ani, într-o cuvântare susţinută în deschiderea unui concert de colinde, actorul a vorbit despre naşterea Mântuitorului, spunând că naşterea, viaţa şi moartea lui Hristos au fost „într-o mare tensiune pentru această umanitate". Când s-a aflat despre venirea Mântuitorului, s-a stârnit o mare spaimă şi tensiune, mai ales în rândul conducătorilor de atunci, Irod intrând în alertă.

„De câte ori se naşte Adevărul, se naşte o tensiune. De câte ori se naşte ceva autentic, se naşte o tensiune. Intră în tensiune cei ilegitimi, cei care vor să distrugă, cei care mint (…) A fost un moment de tensiune, de spaimă, marcat de criminalitate. Îl căutau. Viaţa Lui este marcată de o mare tensiune. Schelling spunea: «Dumnezeu sub presiune umană»: înconjurat, urmărit, hăituit", a spus maestrul.

El a adăugat că, în mod similar, cei care au spus adevărul despre acest neam de creştini, cei care au mărturisit, au fost „hăituiţi, asasinaţi, omorâţi" şi, în opinia lui, naşterea lui Hristos „seamănă tulburător cu naşterea acestui neam".

Fluxul de știri
0