Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă epidemie va lovi lumea în 50 de ani

© REUTERS / Olivia AclandJapanese Drug Draws Attention as Possible Ebola Treatment: Reports
Japanese Drug Draws Attention as Possible Ebola Treatment: Reports - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Experți medicali sunt de părere că o nouă epidemie globală va lovi în mai puțin de 50 de ani.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Dr. Gerald A. Evans, profesor de medicină la Universitatea Queen, spune că în maximum 50 de ani un virus puternic va face ravagii la nivel mondial, potrivit playtech.ro.

Cuban doctor Felix Baez Sarria, who contracted Ebola in Sierra Leone, arrives on a gurney at the Geneva University Hospital in Geneva - Sputnik Moldova
Rusia
Europa, ameninţată de pericolul unei epidemii

În 2016, Națiunile Unite au spus că problema rezistenței virusurilor la antibiotice a atins un nivel critic. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general la World Health Organization, a explicat că lipsa de medicamente ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru societate. De asemenea, dacă nu se vor face investiții pentru cercetarea bolilor rezistente la antibiotice, ne-am putea întoarce înapoi în timp.

Concret însă, cât de aproape suntem de o asemenea epidemie și care va fi boala care va lovi atât de puternic? Dr. Evans a spus că, până în 2070, ne vom confrunta deja cu această problemă. Acesta a explicat că epidemia va fi cauzată de un virus respirator derivat de la un animal. Evans a dat exemplu epidemia de H1N1 din 2009.

Totuși, lupta împotriva epidemiilor nu este pierdută. Problema este că nu știm încă dacă posibilul câștig nu va atrage după sine și un număr imens de victime. Ceea ce trebuie să facem este să încercăm să înțelegem mai bine bolile și virușii, conform sugestiilor lui Evans. Astfel, s-ar putea ca o viitoare epidemie să se stingă înainte să înceapă.

 


Fluxul de știri
0