Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Europa, ameninţată de pericolul unei epidemii

© AP Photo / Julien Gregorio, Geneva University HospitalCuban doctor Felix Baez Sarria, who contracted Ebola in Sierra Leone, arrives on a gurney at the Geneva University Hospital in Geneva
Cuban doctor Felix Baez Sarria, who contracted Ebola in Sierra Leone, arrives on a gurney at the Geneva University Hospital in Geneva - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit unui raport al experților europeni, în ultimul an, în Europa este înregistrat un număr tot mai mare de cazuri de îmbolnăvire cu hepatită de tip A, iar această tendință ar putea duce la izbucnirea unei epidemii pe întregul continent

CHIŞINĂU, 15 oct — Sputnik. Agenția Federală pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor din Rusia (AFPDCR) a emis astăzi un comunicat de presă în care avertizează populația țării în privinţa riscului izbucnirii unei epidemii în Europa, scrie RT.

Turcia - Sputnik Moldova
Rusia
Epidemie pe litoralul turcesc: Cum să îți întorci banii pentru concediul ratat

AFPDCR declară că, potrivit unui raport referitor la evaluarea riscului răspândirii hepatitei A în Uniunea Europeană, care a fost finalizat la 29 septembrie curent de către Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor în Uniunea Europeană (ECDC), în perioada 1 iunie 2016 — 27 septembrie 2017, în 20 de țări europene (Austria, Anglia, Belgia, Olanda, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Țara Galilor, Finlanda, Franța și Estonia) au fost înregistrate 2873 de cazuri de hepatită de tip A.

Autoritățile poloneze nu au făcut publice datele privind numărul bolnavilor înregistrați în 2017, dar conform estimărilor făcute de experții ECDC, până la 17 septembrie curent în Polonia au fost înregistrate 1426 de cazuri, numărul fiind de 55 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

„Cel mai mare număr de cazuri de hepatită A în cele 20 de țări au fost înregistrate în rândul homosexualilor. Cifrele pentru fiecare lună din perioada specificată sunt semnificativ mai mari decât pentru aceeași perioadă din anii precedenți. Datele oficial existente nu oferă o imagine reală asupra anvergurii pe care o are acest fenomen pan-european de hepatită A”, potrivit comunicatului agenției.

AFPDCR consideră că datele oferite de ECDC arată că în Europa există un focar de hepatita A, iar pe viitor trebuie să ne așteptăm la o intensificare și mai mare a acestui fenomen care va cuprinde și mai mlte țări.

Fluxul de știri
0