Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaOameni de afaceri
Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2018, bugetarii din Republica Moldova vor avea parte și de unele zile de vacanță legate de zilele de sărbători, asta pe lângă concediile anuale și zilele de sâmbătă și duminică

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Pe lângă concediile anuale, bugetarii din Republica Moldova vor avea parte și de unele zile de vacanță legate de zilele de sărbători și zilele naționale. 

Potrivit Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, bugetarii au zile libere de Crăciun, Anul Nou, Paște, Ziua internațională a Femeii, Ziua Muncii, Ziua Victoriei, Ziua internațională a copilului, Ziua Republicii, Ziua Limbii. 

Дождь - Sputnik Moldova
Societate
Angajații din Moldova ar putea avea mai puține zile de odihnă

Datorită acestor sărbători, anul viitor, bugetarii se vor mai odihni suplimentar încă 11 zile, în condițiile în care unele date cad în zile de lucru. 

Astfel, pe lângă concediile anuale, bugetarii vor mai avea zile de vacanță de: 

Anul Nou – 1 ianuarie, care cade în zi de luni, Crăciun pe 7 ianuarie, duminică și pe 8 ianuarie, luni, Ziua Internațională a Femeii – 8 martie, care cade într-o zi de joi, Paște – 8 aprilie, duminică și 9 aprilie, luni, Paștele Blajinilor – 15 aprilie, duminică și 16 aprilie în zi de luni, Ziua Internațională a Muncii, 1 mai, cade în zi de marți, Ziua Victoriei și Ziua Europei, 9 mai, cade în zi de miercuri, 1 iunie — Ziua internațională a copiilor, cade în zi de vineri, Ziua Republicii – 27 august, luni, Ziua limbii – 31 august, luni și Crăciunul pe stil nou – 25 decembrie, care cade marți. 

Din umărul total de zile de sărbătoare și zile naționale care vor fi marcate anul viitor, 11 cad în zi de lucru, astfel bugetarii vor mai avea în plus încă 11 zile de odihnă. 


Fluxul de știri
0