Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Muncii face un pas înapoi: Câte zile de odihnă vor avea bugetarii

© Sputnik / Rodion ProcaChișinău
Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut un pas înapoi sub presiunea sindicatelor și a societății civile.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a renunțat la proiectul său prin care zilele de sărbătoare 8 martie și 1 mai nu vor mai fi zile de odihnă.

Дождь - Sputnik Moldova
Societate
Angajații din Moldova ar putea avea mai puține zile de odihnă

Ministerul Muncii a făcut un pas înapoi sub presiunea sindicatelor și a societății civile care s-au declarat împotriva acestei inițiative. 

”Proiectul a fost retras pentru că au apărut mai multe voci care s-au declarat împotrivă.  Ideea a fost să creăm o vacanță mai mare în jurul sărbătorilor de Crăciun”, a declarat fostul ministru de resort Stela Grigoraș. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus la mijlocul acestei luni spre dezbateri un proiect de lege prin care se modifica articolul din Codul Muncii care stipulează zilele de sărbătoare și odihnă în Republica Moldova. 

Ministerul propunea excluderea din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare a zilelor de 8 martie și 1 mai.

”Analizând situația cu zilele de sărbătoare nelucrătoare din statele vecine și din Uniunea Europeană constatăm că, ziua de 8 martie este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare doar în țările din fosta Uniune Sovietică. Nici o țară din Uniunea Europeană nu are o asemenea sărbătoare ca zi nelucrătoare. Ca urmare a discuțiilor în grupul de lucru s-a propus ca, în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zile de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova, ziua de 1 mai să fie inclusă la categoria zilelor de sărbătoare, fără a fi declarată zi de odihnă”, se menționa în textul proiectului.

Fluxul de știri
0