Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nici nu ne-am imaginat aşa ceva: Ce pericole ne pasc în aşternut

CC0 / Pixabay / DieterRobbins / Спящая девушка на кровати
Спящая девушка на кровати - Sputnik Moldova
Abonare
Are o mare importanţă pentru sănătate cât de des obişnuim să schimbăm aşternuturile

CHIŞINĂU, 10 dec — Sputnik. Deşi pare incredibil, mai mult de o treime din viaţă o petrecem în pat. Iar acesta este un loc în care se pot dezvolta foarte multe bacterii şi ciuperci, care ne pot afecta sănătatea, potrivit unui microbiolog al Universităţii din New York, scrie digi24.ro.

Astfel, este bine să schimbăm lenjeria de pat cel puţin o dată pe săptămână. Şi să o spălăm la peste 60 de grade Celsius. În caz contrar, ne putem trezi cu alergii şi boli respiratorii.

Impossible d'enfiler ou une étudiante de taille 44 vs H&M - Sputnik Moldova
Pare incredibil, dar unele haine pot provoca chiar şi cancer

În timp ce stau în pat, oamenii produc aproximativ o sută de litri de transpiraţie în fiecare an. Iar atunci când temperatura din cameră este ridicată şi nivelul de umiditate este crescut, în saltea apare un mediu perfect pentru culturile fungice.

De altfel, pernele care au între un an jumătate şi 20 de ani vechime pot conţine 4 până la 17 specii diferite de ciuperci.

La toate astea se adaugă şi celulele de piele moarte, bacterii şi alte secreţii pe care le avem.

Pentru că acarienii sunt foarte aproape de nas şi gură, ne-am putea trezi că strănutăm sau ne doare în gât, chiar dacă nu avem alergii, explică specialistul. În timp, putem ajunge la boli mai grave, cum ar fi astmul.

Fluxul de știri
0