Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pare incredibil, dar unele haine pot provoca chiar şi cancer

© Flickr / brendaImpossible d'enfiler ou une étudiante de taille 44 vs H&M
Impossible d'enfiler ou une étudiante de taille 44 vs H&M - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiştii afirmă că unele articole vestimentare, dincolo de aspectul estetic, pot deveni cauza mai multor probleme de sănătate

CHIŞINĂU, 22 oct — Sputnik. Îmbrăcăminte prea strâmtă poate duce la dezvoltarea mai multor boli, inclusiv a ulcerului și chiar a cancerului de esofag, avertizează Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, potrivit digi24.

Astfel, o pereche de pantaloni sau blugi prea strâmți crește presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri. Cu timpul, aceasta poate duce la inflamații, ulcer și chiar la cancer esofagian, avertizează Richard Bricknell.

Volvo - Неделя Моды в Москве - Sputnik Moldova
Concluzia medicilor britanici: Vopsirea părului provoacă cancer

Totodată, contracția artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respirației, ceea ce poate provoca hiperventilație, atacuri de panică și incontinență pe fond de stres, dar şi alte tulburări.

Bărbații care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie, iar gulerele prea strânse ale cămășilor cresc riscul de boli oculare grave.

La fel de nocive este şi încălţăminte prea strâmtă, care poate duce la deformarea articulaţiilor, dar şi la apariţia micozei la picioare.

Diverse procese inflamatorii poate provoca lenjeria de corp strâmtă, în special cea fabricată din materiale sintetice.

Fluxul de știri
0