Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAEIE, detalii în cazul moldovenilor morţi în accidentul din România - VIDEO

© Photo : ISU HarghitaДТП в румынском уезде Харгита
ДТП в румынском уезде Харгита - Sputnik Moldova
Abonare
În urma accidentului, alţi cinci cetăţeni moldoveni au fost răniţi şi se află în spital

CHIŞINĂU, 10 dec — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat cu privire la accidentul care a avut loc în această dimineață în județul Harghita, România.

În teribilul accident a fost implicat un microbuz din Republica Moldova ce se deplasa pe ruta Praga-Orhei. Nenorocirea s-a produs pe drumul național DN 15, în raza orașului Borsec. În urma accidentului au decedat două persoane, iar alte unsprezece au fost internate cu traumatisme în spitalul din orașul Toplița.

Potrivit informațiilor comunicate Ambasadei Republicii Moldova la București de către autoritățile române, printre persoanele rănite în accidentul din județul Harghita sunt şi cinci cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia sunt internați în spital și sunt în stare stabilă, comunică ministerul de resort.

ДТП в румынском уезде Харгита - Sputnik Moldova
Accidente
(VIDEO) Doi moldoveni, morţi într-un grav accident produs în România

MAE IE și Ambasada Republicii Moldova la București iau legătura cu rudele persoanelor implicate în accident.

Amintim că la indicația prim-ministrului Pavel Filip a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. Ambasada Republicii Moldova la București este în contact permanent cu autoritățile române, iar Ministerul va reveni cu informații suplimentare.

Informații de contact:
Centrul de Apel al MAEIE: 0 800 909 90, precum și Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti tel.: + 40787898050

Fluxul de știri
0