Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

OFICIAL: 15 mii de fetițe vor fi vaccinate. Anunțul Ministerului Sănătății

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа, архивное фото
Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a demarat campania de vaccinare împotriva Papilomavirusului uman (HPV) din cadrul programului GAVI pentru anii 2017-2018, care se va desfășura la nivel național începând chiar cu luna decembrie

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că cel puțin 15 mii de fete cu vârsta de 10 ani din Republica Moldova vor fi vaccinate opțional cu vaccinul cvadrivalent Gardasil. Pe 5 decembrie a fost lansată campania de vaccinare împotriva Papilomavirusului uman (HPV) din cadrul programului GAVI pentru anii 2017-2018, care se va desfășura la nivel național începând chiar din luna decembrie.

Медицинская сестра готовится сделать укол - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vaccinul ”Gardasil” - acum și în Moldova

„Ne-am asumat sarcina de a implementa programul de vaccinare anti-HPV, care este unul absolut necesar, reieșind din numărul mare de îmbolnăviri de această maladie și decese în țara noastră. Studiul de cost-eficiență realizat la acest capitol estimează că, odată atinsă rata de vaccinare de 90%, vom salva 98 de vieți în fiecare an și vom economisi pentru tratamentul cancerului de col uterin", a declarat Stela Grigoraș, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit Minisiterului Sănătății, fetițele cu vârstele de 9 și 14 ani urmează să fie vaccinate gratuit, în instituțiile ce acordă asistență medicală primară. Astfel, în Republica Moldova vor fi vaccinate benevol fetele care s-au născut în 2007.

Vaccinarea copiilor - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri: Motivul real din care medicii se grăbesc să vaccineze toți copiii

Cursul integral de vaccinare constă din administrarea a două doze de vaccin la un interval de cel puțin 6 luni între ele. Fetele, născute în anul 2007, vaccinarea cărora nu se va reuși în decembrie 2017, vor putea fi vaccinate cu prima doză de vaccin Gardasil la începutul anului 2018. Cea de a doua doză va fi administrată începând cu luna iunie 2018. În aprilie-mai 2018 va fi inițiată vaccinarea cu prima doză de vaccin Gardasil a fetelor născute în anul 2008,cea de a doua doză urmând să fie administrată în lunile octombrie-noiembrie 2018.

Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Societate
Mii de fetițe din Moldova ar putea fi vaccinate contra papiloma virusului uman

În 2017, Ministrul Sănătății declara că dacă Republica Moldova va implementa acest program și va respecta cerințele Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), va beneficia de prețuri preferențiale pentru a continua achiziționarea acestor vaccinuri și efectuarea vaccinării deja la scară mai largă, însă pentru aceeași perioadă de vârstă.

Alianța globală pentru vaccinuri și imunizare (GAVI) i-a propus Ministerului Sănătății vaccinuri obligatorii împotriva virusului papiloma uman (HpV), (GARDASIL — n. r.), iar Ministerul a înaintat în octombrie 2016 o cerere către Secretariatul Alianței.

Prețul actual al acestui vaccin pe piață, pentru achiziții în cantități mari, este de aproape 15 dolari per doză. Dacă țara va decide să continue imunizările în acest sens și pe parcursul anilor 2019-2025, atunci vaccinul va fi procurat la prețul GAVI de 4,60 dolari, prin intermediul UNICEF.

Fluxul de știri
0