Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul deceniului: I-a denunțat pe ambasadorii SUA și e îngropat în pușcărie!

© Facebook / Traian BăsescuTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Incredibil, un fost ministru român este blocat în pușcărie după ce a denunțat Procurorului General al SUA traficul și imixtiune ambasadorilor SUA și ai marilor firme.

BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Caz de excepție în celebrul dosar Microsoft. În această cazuă cu prejudicii și implicații internaționale imense, în prezent se mai află încarcerat un singur demnitar — fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu. Sandu execută o pedeapsă de trei ani de detenţie, iar pe 1 noiembrie Judecătoria Sectorului 4 dăduse o decizie prin care hotărâse că Gabriel Sandu poate fi eliberat condiţionat.

A lawyer for a Guantanamo detainee accused of being involved in the 9/11 attacks alleged Thursday that his client is being mistreated at the facility and may have developed colon cancer as a result. - Sputnik Moldova
SUA aruncă masca: România e colonie, trebuie să se învețe cu comenzile!

Dar, surpriză, ieri Tribunalul Ilfov a respins definitiv cererea de liberare condiţionată din închisoare a fostului ministru, admițând contestaţia DNA şi desfiinţând decizia Judecătoriei. Mai mult, Tribunalul Ilfov a decis că fostul ministru mai poate face o nouă cerere de eliberare condiţionată… abia peste un an!

Comentariul acestei decizii îmbracă două aspecte — suntem una dintre puținele țări în care procurorul mai are o calitate după ce sentința definitivă (de condamnare) a fost dată; al doilea aspect se numește simplu: exagerare. Sau decizie abuzivă, atunci când vorbim de durata acestui termen de reînnoire a cererii de eliberare.

Care să fie explicația? Acum câteva zile Gabriel Sandu a făcut cel mai puternic denunț din anii de când România este sub "protecția" SUA: cei vizați sunt doi foști ambasadori ai SUA la București!

Atac armat în Texas - Sputnik Moldova
Dezvăluiri incredibile care incriminează Armata SUA pentru măcelul din Texas

"Exploziv! Ambasadorii Statelor Unite la București, Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein, sunt acuzați de trafic de influență. Denunțul formulat de Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicațiilor, a fost remis în acest weekend președintelui Statelor Unite, Donald Trump și Procurorului General al Statelor Unite, Jeff Sessions", scrie Corect News, sub prestigioasa semnătură a lui Sorin Roșca Stănescu. Despre asta e vorba…

Gabriel Sandu a transmis Procurorului General al SUA un amplu document în care descrie faptele incriminante ale ambasadorilor în dosarul Microsoft, dar și ale uriașei companii americane. Gabriel Sandu spune că aceasta a fost "liantul și arhitectul întregii operațiuni prin care statul român a fost păgubit de zeci de milioane de euro".

Din grupul român mai fac parte Traian Băsescu, Emil Boc și Elena Udrea, dezvăluie Gabriel Sandu. Denunțul lui Sandu face obiectul unei ample anchete a publicației "Lumea Justiției", dar și a altor publicații.

"OMERTA SISTEMULUI: Demnitatea și curajul de a demasca sistemul se plătesc scump —cu ani din viața (și nu va mai dura mult pana când se va plăti cu viața)", scrie avocatul Dan MV Chitic, aparătorul lui Gabriel Sandu.

Apreciatul avocat consideră respingerea cererii de liberare condiționată"absolut nefondată și neîntemeiata", dar, comentează negativ și termenul de un an pentru reiterarea cererii de liberare condiționată.

"O asemenea măsură este întâlnită doar la criminali și violatori. Și, evident, la cei care demască sistemul!", consuderă Dan MV Chtitic.

Iar concluzia cunoscutului avocat este una clară — intervenție sistemului pe care Sandu l-a demascat.

"De azi putem spune fără a greși că Sandu Gabriel este o victimă (dacă nu chiar un "martir") al sistemului pe care l-a demascat!", a scris Dan MV Chitic pe pagina sa de Facebook.

Fluxul de știri
0