Dezvăluiri incredibile care incriminează Armata SUA pentru măcelul din Texas

© REUTERS / Mohammad KhursheedAtac armat în Texas
Atac armat în Texas - Sputnik Moldova
Abonare
Indirect, încălcarea legilor federale de către US Air Force a fost o cauză principală a tragediei din Texas, rezultă din primele rezultate ale anchetei

CHIȘINĂU, 7 nov — Sputnik, D.D. Tragedia cumplită care a îndoliat America și lumea întreagă ar putea avea un vinovat neașteptat — chiar US Air Force, din care a făcut parte Devin Patrick Kelley până în 2014. Uciderea celor 26 de persoane și rănirea altor 24 ar fi putut fi evitate dacă armata SUA și-ar fi făcut datoria, de fapt dacă ar fi respectat legea.

Mai exact, situația că fostul caporal USAF Devin Patrick Kelley, instabil mintal, deținea un adevărat arsenal în casă, pe care l-a și folosit parțial pentru a comite crimele, a fost cauzată de faptul că armata americană nu a informat FBI și autoritățile civile despre aceea că o Curte marțială îl condamnase pentru grave violențe conjugale.

"Informațiile preliminare arată că delictul de violență conjugală al lui Kelley nu a fost înscris în registrul Centrului Național de Informații Judiciare", a declarat Ann Stefanek, purtătoare de cuvânt a USAF. "O directivă a Pentagonului ordonă personalului ministerului să comunice FBI orice condamnare la o curte marțială în vederea înscrierii sale în registrul amintit", precizează Agerpres.

În condițiile în care s-ar fi cunoscut de către autoritățile federale (FBI) condamnarea sa, legea federală i-ar fi interzis să dețină arme de foc, după această condamnare, a precizat aceeași purtătoare de cuvânt.

Emergency personnel respond to a fatal shooting at a Baptist church in Sutherland Springs, Texas, Sunday, Nov. 5, 2017. ( - Sputnik Moldova
Șoc în America! Zeci de persoane ucise într-o biserică din Texas

În urma anchetei desfășurate de autoritățile militare în 2012 a rezultat că fostul caporal își bătea constant soția și a încercat să o stranguleze, dar și-a lovit violent și fiul minor, punându-i viața în pericol. Acuzațiile vizau și faptul că acesta își amenința soția și copilul cu arme de foc.

În urma condamnării de către Curtea Marțială, Kelley a fost retrogradat și încarcerat, efectuând un an de detenție într-o închisoare militară. În 2014 a fost exclus din armată.

Reamintim că, în urma tragediei, serviciile speciale l-au informat pe președintele Trump de faptul că ucigașul era "deranjat psihic", astfel că președintele a declarat că nu e vorba de un caz care se referă la controversatul drept de posesie de arme de foc, ci la un caz de afecțiune mintală. Cu toate acestea, autoritățile federale civile nu fuseseră informate.

Fluxul de știri
0