(VIDEO) Luni, Patriarhii Kirill și Daniel vor sluji împreună la Moscova

© Photo : basilica.roPatriarhii Daniel și Kirill
Patriarhii Daniel și Kirill - Sputnik Moldova
Abonare
Cei 10 Întâistătători de Biserici Ortodoxe Autocefale vor sluji împreună în Catedrala "Hristos Mântuitorul" din Moscova, între care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cu prilejul împlinii a 100 de ani de la întronizarea sfântului Tihon, primului patriarh rus de după anul 1700.

CHIȘINĂU, 03 dec — Sputnik. Pe lângă cei doi Patriarhi, la serviciul divin de la Catedrala "Hristos Mântuitorul" din Moscova vor mai participa: Patriarhul Teodor al Alexandriei și al întregii Africi, Patriarhul Ioan al Antiohiei și al întregului Orient, Patriarhul Teofil al Ierusalimului și al întregii Palestine, Patriarhul Irineu al Serbiei, Arhiepiscopul Hrisostom al Noii Justiniane și al întregului Cipru, Arhiepiscopul Anastasie al Tiranei și al întregii Albanii, Mitropolitul Sava al Varșoviei și al întregii Polonii, Mitropolitul Rastislav al Ținuturilor Cehe și al Slovaciei.

Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
Patriarhul Kirill la Sinodul BOR: Nu poţi construi o societate fără Dumnezeu

Amintim că Patriarhul Daniel se află la Moscova la invitația Preafericitului Părinte Kirill pentru a participa la manifestările dedicate centenarului restabilirii patriarhiei ruse. Sâmbătă după-amiază, Părintele Patriarh Daniel s-a adresat celor aproximativ 350 de ierarhi ruși prezenți la ultima sesiune a Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În cuvântul intitulat „Comuniune frățească și coresponsabilitate misionară", Patriarhul Daniel a subliniat importanța menținerii unității de credință a Ortodoxiei, cultivării solidarității cu cei ce suferă și cooperării misionare practice.

Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
Vizită istorică: Patriarhul Daniel al României merge la Moscova - detalii

Sinodul Arhieresc de la Moscova este prilejuit centenarului restabilirii Patriarhatului în Rusia, în 1917 un Sinod Local al Bisericii Ortodoxe Ruse, la care au participat 564 de ierarhi, preoți și laici au marcat acel eveniment. Primul patriarh întronizat după acest sinod a fost Mitropolitul Tihon.

„Anii care au urmat restabilirii patriarhatului au fost ani de grele încercări pentru întreaga Biserică Ortodoxă Rusă: mii de clerici și monahi au fost uciși și mii de biserici au fost închise sau demolate până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial", a spus părintele patriarh Daniel, adăugând faptul că după acest Război „a început persecuția Bisericii și în alte țări din Europa Centrală și de Est, unde se instaurase regimul comunist ateu", potrivit basilica.ro.

Trinitas TV a realizat un reportaj de la acest mare și important eveniment.

Fluxul de știri
0