Vizită istorică: Patriarhul Daniel al României merge la Moscova - detalii

© AP Photo / Andreea AlexandruPatriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București
Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
Abonare
Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost invitat în decembrie la Moscova, unde va participa la aniversarea celor 100 de ani de la restaurarea Patriarhatului Bisericii Ruse

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. În perioada 2-5 decembrie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va fi prezent la un eveniment important care va avea loc la Moscova şi la care vor participa şi alți patriarhi și întâistătători — aniversarea a 100 de ani de la restaurarea Patriarhatului Bisericii Ruse.

Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
BORu, despre problema canonică din Moldova: Suntem deschişi pentru dialog

Invitaţia, venită din partea Patriarhului Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, nu este una bilaterală, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Este o vizită istorică, prima după 1990. Ultimul patriarh român care a mers în vizită la Moscova a fost Patriarhul Nicodim, în 1946.

Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a vizitat România în perioada 27-28 octombrie, unde a participat la manifestările religioase şi culturale prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale şi de aniversarea a 10 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Fluxul de știri
0