Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În locul deputaților moldoveni vin deținuții

© Sputnik / Мирослав Ротарьминсельхоз
минсельхоз - Sputnik Moldova
Abonare
Subiectul a fost discutat în Comisia juridică, numiri și imunități care a audiat raportul ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu privire la implementarea reformei în sistemul judecătoresc

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. În locul deputaților din Parlamentul Republicii Moldova vor veni deținuții. Este vorba despre clădirea fostului Minister al Agriculturii de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162, unde va fi amplasată Judecătoria Chișinău. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detaliile pe care nu le știai despre Parlamentul Republicii Moldova

Anterior, în sediul ministerului își aveau birourile deputații moldoveni. În perioada anilor 2009-2016, cât au durat lucrările de renovare a clădirii Parlamentului, devastată în aprilie 2009, au activat parlamentarii moldoveni. 

Acum, Guvernul a decis să amplaseze în această clădire Judecătoria Chișinău cu toate cele cinci sectoare. Subiectul a fost discutat în Comisia juridică, numiri și imunități care a audiat raportul ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu privire la implementarea reformei în sistemul judecătoresc.  

În cadrul dezbaterilor, deputatul Tudor Deliu a numit clădirea Ministerului Agriculturii drept ”clădire a tranziției”. 

”Ministerul Agriculturii este clădirea pentru tranziție? A fost ministerul, mai apoi Parlament, iar acum judecătoria”, a declarat Deliu. 

Ministrul a replicat că nu s-a găsit teren pentru Palatul Justiției în Chișinău.

Судебное заседание - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marea strămutare. Judecătoriile vin mai aproape de deputați

”Dar mutarea în această clădire va face o economie la buget de cel puțin 25 de milioane de euro”, a menționat ministrul. 

Deliu s-a arătat îngrijorat că infrastructura clădirii Ministerului Agriculturii nu este adaptată specificului judecătoriilor. 

”Care a fost necesitatea acestui transfer urgent. În sediul Ministerului Agriculturii nu există infrastructura necesară pentru activitatea judecătoriei. Mă refer la săli de ședințe, celule pentru deținuți, lipsa infrastructurii IT”, a notat Deliu.

Ministrul a declarat că totul este perfect, iar cu timpul lucrurile se vor așeza la locurile lor. Cebotari susține că în noua clădire a Judecătoriei Chișinău va fi amenajat un punct medical și chiar o sală pentru copiii persoanelor aflate în proces de judecată. 

Fluxul de știri
0