Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marea strămutare. Judecătoriile vin mai aproape de deputați

© SputnikСудебное заседание
Судебное заседание - Sputnik Moldova
Abonare
Conform Planului de Acțiuni de Implementare a Hărții Noii Structuri Judecătorești, în Chișinău va exista un singur sediu pentru toate instanțele de judecată.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Toate instanțele judecătorești amplasate în orașul Chișinău vor fi concentrate într-un singur sediu. Acțiunea face parte din Planul de Acțiuni de Implementare a Hărții Noii Structuri Judecătorești în Chișinău. 

Potrivit programului, în câțiva ani, toate instanțele vor fi mutate în clădirea amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162, unde în prezent își au sediile mai multe ministere din Guvernul Republicii Moldova.

Статуя богини правосудия Фемиды - Sputnik Moldova
Societate
Plecarea în masă a judecătorilor: cine îi va înlocui pe slujitorii Femidei

”Soluția optimă, și din punct de vedere al costurilor, este transferarea tuturor instanțelor din Chișinău în clădirea situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162. Este o clădire cu o suprafața totală de peste 2 mii de metri pătrați”, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Potrivit acestuia, în următorii doi ani și jumătate, vor fi create toate condițiile și treptat mutate toate instanțele din Chișinău. 

Întrebat despre cheltuielile care vor fi suportate de Guvern pentru amplasarea tuturor instanțelor într-o clădire, Cebotari a spus: ”Costul este de 300 de euro pentru un metru pătrat”. 

Ministrul a mai precizat că în fostele sedii ale judecătoriilor din Chișinău vor fi mutate alte instituții ale statului. 

Clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162 este situată între străzile Sfatul Țării și Serghei Lazo, vizavi de sediul Parlamentului Republicii Moldova. În dreapta clădirii se află sediul central al SIS, iar în stânga reședința președintelui Parlamentului. 


Fluxul de știri
0