Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mii de șoferi amendați în Chișinău și sume astronomice la buget - detalii

© Facebook / Radu HatmanuReținerea în Chișinău. Doi șoferi care au parcat neregulamentar au fost duși la secția d epoliție pentru că s-au opus acțiunilor oamenilor legii
Reținerea în Chișinău. Doi șoferi care au parcat neregulamentar au fost duși la secția d epoliție pentru că s-au opus acțiunilor oamenilor legii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Surse din cadrul Poliției Republicii Moldova au oferit detalii pentru Sputnik despre cum stau lucrurile cu amenzile pe care agenții de patrulare le împart în stânga și în dreapta în Chișinău

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Potrivit surselor agenției noastre de presă, după finalizarea reparației pe mai multe porțiuni ale bulevardului Ștefan cel Mare, lucrări care au inclus și amenajarea unor spații pentru parcarea automobilelor, agenții de patrulare au primit ordin să facă tot posibilul pentru a nu admite blocarea benzilor de circulație.

Poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La un pas de moarte: Poliția a prins 40 de șoferi care și-au permis asta

Însă nu toate zonele în care oamenii sunt nevoiți să își lase mașinile sunt spații de parcare suficient de încăpătoare și din această cauză mulți conducători auto nu au de ales și își lasă mașinile pe partea dreaptă a carosabilului. Una dintre cele mai problematice porțiuni de stradă, din acest punct de vedere, este cea a bulevardului Ștefan cel Mare cuprinsă între intersecția de la Universitatea de Medicină și sensul giratoriu din preajma Universității Ion Creangă. Aici sunt amplasate multe edificii cu birouri, iar numărul oamenilor care își au locul de muncă în aceste clădiri este foarte mare. Mulți dintre ei vin la serviciul cu automobilul personal. Însă spațiul în care e posibilă parcarea autorizată în această zonă nici pe departe nu face față numărului mare de mașini.

Пожароопасный Кишинев: потенциальные очаги катастрофы - Sputnik Moldova
Societate
Veți plăti amenzi usturătoare dacă veți continua să faceți asta

Astfel, precum a relatat și anterior Sputnik Moldova, această porțiune de bulevard este o zonă foarte „mănoasă" pentru întocmirea de procese verbale pentru parcarea în locuri neautorizate.

Revenind la ceea ce ne-au relatat sursele noastre, menționăm că în ultimele 4 luni numărul proceselor verbale întocmite în centrul Chișinăului pentru parcarea ilegală a mijloacelor de transport este exploziv. Este vorba de multe mii de astfel de acte. Iar sumele care intră în bugetul de stat din aceste amenzi sunt astronomice, dacă e să le comparăm cu încasările anterioare din surse similare.

Bineînțeles, securitatea în traficul rutier e ceva sfânt, or vorbim despre viața și sănătatea oamenilor. Însă autoritățile nu au, cel puțin deocamdată, un răspuns clar la o întrebare simplă și foarte importantă: când vor amenaja destule spații de parcare, pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să își parcheze automobilele pe partea carosabilă?

Sau poate că încasările mari la buget din aceste amenzi sunt atât de tentante, încât îi fac pe demnitari să „uite" că problema parcărilor continuă să deranjeze foarte mult locuitorii și oaspeții Chișinăului?

Fluxul de știri
0