Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veți plăti amenzi usturătoare dacă veți continua să faceți asta

Abonare
Curățenia de toamnă înseamnă pentru cei mai mulți dintre moldoveni arderea frunzelor căzute și altor resturi vegetale și, practic, nimic nu-i poate determina să-și schimbe acest obicei

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Inspectoratul Ecologic de Stat încearcă să schimbe situația și a emis o dispoziție în acest sens, anunțând controale și tragerea la răspundere a persoanelor care vor încălca legislația ecologică.

Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: După incendiu, aerul din Chișinău a devenit toxic

Măsurile au în vedere prevenirea și contracararea cazurilor de ardere a resturilor vegetale, iar amenzile prevăzute în acest caz îi vor bate bine la buzunar pe cei vor continua să facă acest lucru.

Astfel, amenda pentru persoanele fizice variază între 600 și 1200 de lei. Persoanele juridice vor plăti o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei.

Ecologiștii avertizează că fumul rezultat în urma arderii resturilor vegetale conține substanțe toxice care pot provoca maladii grave.

Aceștia recomandă ca frunzele să fie adunate într-o groapă și acoperite cu pământ. În felul acesta, resturile vegetale vor putrezi, iar peste aproximativ un an acestea ar putea fi utilizate în calitate de îngrășământ.

Fluxul de știri
0