Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova va răspunde dur Statelor Unite pentru presiunile asupra RT și Sputnik

© Sputnik / Mikhail Voskresensky / Accesați arhiva multimediaRT
RT - Sputnik Moldova
Abonare
Viceministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov, a declarat joi că Moscova nu dorește să agraveze situația legată de presiunile exercitate de SUA asupra mass-media ruse, însă este pregătită pentru o reacție de răspuns.

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Moscova îi va răspunde Washingtonului cu aceeași monedă, dacă SUA va continua să exercite presiuni asupra mediilor de informare ruse, a declarat joi viceministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov.

Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Rusia
Peskov: Kremlinul este îngrijorat de investigația FBI vizavi de Sputnik

Cerințele care au fost înaintate față de RT (Rossia Today) de a se înregistra în calitate de agent străin vor complica extrem de mult activitatea profesională a jurnaliștilor de la RT în SUA. Există și alte circumstanțe despre care s-a mai vorbit. Noi vom lua măsuri reciproce de răspuns, dacă partea americană nu va renunța la cerințele sale inacceptabile", a spus Reabkov, potrivit RIA Novosti.

Reabkov a subliniat că eventualele acțiuni de răspuns se află deocamdată în stadiul de examinare.

„Principalul însă în toată această situație este că noi nu dorim o acutizare și considerăm că agravarea sau neagravarea depinde, în ultimă instanță, de faptul dacă va continua presiunea inadmisibilă asupra mediilor de informare ruse în SUA, în primul rând asupra Russia Today și Sputnik", a spus Reabkov.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Rusia
Simonian: Nu vreau război de dragul războiului

Rețeaua de socializare americană Twitter a anunțat anterior că a decis să blocheze publicitatea difuzată de canalele RT și Sputnik. Twitter a explicat că această decizie a fost luată în baza investigațiilor legate de implicarea rușilor în alegerile prezidențiale din SUA în anul 2016.

Responsabili din cadrul MAE al Federației Ruse, au calificat decizia rețelei Twitter față de RT și Sputnik drept tendință de blocare a mass-media ruse și au promis că vor fi întreprinse măsuri de răspuns. Conducerea Uniunii Jurnaliștilor din Federația Rusă consideră că aceasta este o încălcare a principiului de bază al libertății de exprimare.

Fluxul de știri
0