Hotelierii turci vor să renunțe la serviciul „All Inclusive"

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Confederației comercianților și meșteșugarilor din Turcia (TESK), Bendevi Palandoken, cheamă industria turismului să renunțe la sistemul „totul inclus”: din ce cauză?

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Hotelierii turci ar putea să renunțe la serviciul „All Inclusive ". Potrivit mass-mediei din această țară, președintele Confederației Comercianților și Meșteșugarilor din Turcia (TESK), Bendevi Palandoken, i-a îndemnat pe hotelieri să renunțe la serviciul „All Inclusive ".

Potrivit lui Palandoken, acest serviciu este în detrimentul dezvoltării comerțului și a meșteșugăritului în zonele turistice, deoarece turiștii vizitează mai rar magazinele.

Turcia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ambiții mari: Moldova și Turcia își propun să avanseze în câteva domenii

Însă subiectul serviciului hotelier „All Inclusive" nu a fost abordat la ședința grupului de lucru pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul turismului între Rusia și Turcia, a comunicat, miercuri, președintele Agenției Federale pentru Turism din Federația Rusă, Oleg Safonov.

„Noi considerăm că soluționarea acestei probleme este la discreția părții turce, a agenților economici din industria turistică din această țară. Vreau să menționez că nu este pentru prima dată când se fac auzite asemenea idei. Și colegii noștri din Grecia au spus că sistemul „All Inclusive" nu le prea convine. Însă menționez încă o dată: aceasta este problema internă a fiecărei țări și a businessului din turism", a spus Safonov.

Turcia - Sputnik Moldova
Amendă pentru mâncarea lăsată în farfurii în hotelurile din Antalya

Acesta a adăugat că turiștii ruși preferă să meargă la hotelurile care oferă servicii „All Inclusive", asta însemnând cazare, masă și excursii.

„Turiștii știu din timp câți bani sunt necesari pentru vacanță și că nu vor face cheltuieli în plus. Iată de ce hotelierii turci au o poziție atât de bună pe piața turistică a Rusiei, de ce sunt atât de competitivi", a specificat Safonov.

În data de 26 octombrie, în Antalya, a avut loc cea de-a 11-a ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul turismului dintre Rusia și Turcia. Au fost făcute primele totaluri ale sezonului turistic 2017 și examinate chestiunile ce țin de securitatea turiștilor. Părțile au efectuat o evaluare a situației sanitare și epidemiologice din Turcia.

Fluxul de știri
0