Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amendă pentru mâncarea lăsată în farfurii în hotelurile din Antalya

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Un hotel din Antalya, Turcia, a implementat sistemul de amendă pentru turiștii care nu mâncau tot ce-și puneau în farfurie, taxa fiind de 10 dolari

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Administratorii unor hoteluri cu sistemul All Inclusive (AI) din Antalya, Turcia, au în vizor introducerea unor taxe pentru mâncarea lăsată de turiști în farfurii. La începutul sezonului estival mai multe portaluri de știri anunțau despre această intenție a managerilor de hoteluri din această regiune balneară a Turciei, vizitată anual de milioane de turiști. 

Un hotel din Antalya chiar a implementat sistemul de amendă pentru turiștii care nu mâncau tot ce-și puneau în farfurie. Taxa era de 10 dolari în cazul în care turistul lăsa în farfurie mai mult de jumătate din mâncare.

Turcia - Sputnik Moldova
Turcia fără turiştii ruşi: plaje goale şi pierderi de milioane

La scurt timp însă administratorul hotelului a renunțat la această intenție, revenind la sistemul de altădată, când turiștii își puneau cât doreau și ce voiau în farfurie.

Aflat în Antalya, corespondentul Sputnik Moldova a discutat cu unii manager de hotel și operatori de turism despre noua metodă din hotelurile AI.   

Potrivit unui administrator de hotel din Antalya, la începutul acestui sezon s-a încercat într-adevăr introducerea sistemului de amendă în două hoteluri din zonă, dar la scurt timp s-a renunțat la această idee.

Operatorul de turism Sinan Ataturk a declarat într-o discuție cu reporterul Sputnik-Moldova că o asemenea practică nu va fi viabilă niciodată în hotelurile din Antalya.

Fluxul de știri
0