Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii beți și înarmați sunt cei mai periculoși. Vezi ce au făcut

© Pixabay / LauritaMАлкоголизм
Алкоголизм - Sputnik Moldova
Abonare
Dintre toți bețivanii care comit crime și infracțiuni, cei mai periculoși sunt cei care, pe lângă faptul că sunt turmentați și agresivi, sunt și posesori de arme de foc.

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Poliția Republicii Moldova ne anunță că, pe parcursul a nouă luni ale anului curent, în țara noastră, persoanele aflate în stare de ebrietate au comise 3.585 de infracțiuni, care s-au soldat 11 decese.

Poliția Română - Sputnik Moldova
Societate
Riști cinci ani de pușcărie dacă urci beat la volan - detalii

Și anume, acțiunile violente ale persoanelor aflate în stare de ebrietate au dus la comiterea infracțiunilor de vătămare intenționată gravă a sănătății — 35 de cazuri, violența în familie — 78 de cazuri, huliganism — 56 de cazuri și 81 de cazuri de furt.

Poliția precizează că cele mai grave infracțiuni au fost săvârșite de agresorii în stare de ebrietate care sunt posesori de arme, fiind înregistrate 250 de cazuri cu aplicarea armei de foc.

Deseori, membrii familiei, copii, vecini sau cunoscuți aflați în vizită la domiciliul potențialului agresor sunt victime ale acțiunilor violente din cauza abuzului de alcool. De cele mai multe ori, victimele se aleg cu traumatisme.

poliţie, grupare, criminal, полиция групировка - Sputnik Moldova
Societate
La Bălți, polițiștii s-au făcut de râs în confruntarea cu un tânăr turmentat

Poliția îi înseamnă pe cetățeni să manifeste prudență când se află în preajma unui om aflat în stare de ebrietate și să aplanează conflictele cu tact și fără violență. Iar dacă acestea degenerează totuși în acte însoțite de violență, să anunțe imediat poliția, apelând la numărul 902 sau 112.

Pentru a preveni asemenea infracțiuni, Poliția vă recomandă:

— evitați compania persoanelor aflate în stare ebrietate,

— nu creați un conflict și nu reacționați la comportamentul agresiv al acestora,

— nu interveniți de unul singur în cazul unei încăierări, ci solicitați ajutorul persoanelor din apropiere.

Fluxul de știri
0