Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Riști cinci ani de pușcărie dacă urci beat la volan - detalii

© Photo : Cars.roPoliția Română
Poliția Română - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care circulă cu mașina prin România trebuie să știe că autoritățile de la București intenționează să introducă pedepse mai mari și să nu-i tolereze pe șoferii care conduc sub influența alcoolului.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Conform noului proiect de Ordonanță pentru modificarea Codului Penal, șoferii depistați pe drumurile din România cu o alcoolemie ridicată vor suferi condamnări de la 1 la 5 ani de închisoare. Astfel, articolul 336 alin. 1 va avea următorul cuprins:

Art.336 — (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă."

Proiectul vizează nu numai conducătorii auto, ci și instructorii auto sau examinatorii. În acest sens este introdus un nou articol, 3361.

Art.3361. Consumul de alcool sau de alte substanțe ulterior producerii unui accident de circulație.

Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă la volan – un adevărat pericol public (video)

(1) Fapta conducătorului unui vehicul sau a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, ori a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a consuma alcool, produse ori substanțe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora, după producerea unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, până la recoltarea probelor biologice, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Nu constituie infracțiune consumul de medicamente cu efecte similare produselor sau substanțelor stupefiante, după producerea accidentului de circulație și până la sosirea poliției la fața locului, dacă acestea sunt administrate de personal medical autorizat, în cazul în care acestea sunt impuse de starea de sănătate sau de vătămarea corporală a conducătorului auto".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0