Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu ce avere a rămas Dorin Chirtoacă după divorțul de Anișoara Loghin

© Facebook / Artiom StavilaFotografie de la nunta lui Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin iar în cadru apare și Lucian Chirtoacă
Fotografie de la nunta lui Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin iar în cadru apare și Lucian Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru anul 2016 Dorina Chirtoacă a declarat venituri de peste 130 mii de lei, toți acești bani provenind din salariul pe care l-a obținut în calitate de primar al Chișinăului

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. În declarația de avere, Dorin Chirtoacă a mai declarat că are un teren pentru construcții, estimat la 525.614 lei, și un teren intravilan, evaluat la 300.000 de lei. El mai deține un beci, un sarai, trei garaje și o casă, toate acestea fiind moștenite în anul 2014.

Totodată, Chirtoacă mai deține un automobil marca Opel Astra, evaluat la 28.400 de lei și un BMW 318, evaluat la 96.000 de lei.

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Chirtoacă, la 39 de ani, în arest la domiciliu. Ghimpu îi urează la mulți ani

Alte venituri sau proprietăți, primarul Capitalei nu a indicat în declarația sa de avere.

Vrem să le reamintim cititorilor că, în declarația de avere, care trebuie să fie făcută de fiecare persoană publică și care trebuie să reflecteze veniturile acumulate în decursul unui an, există rubrica „Venituri obținute prin donații și moșteniri".

Din câte cunoaștem cu toții, foarte mulți demnitari de la noi, pentru a-și justifica averile care nu corelează cu salariile modeste, declară că au moștenit tot felul de bunuri sau că au câștigat bani la nunți sau cumătrii.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Zotea admite că primarul Chirtoacă a furat. Vezi ce îi scrie ea unui deputat PD

În declarația de avere făcută la ANI, Dorin Chirtoacă nu a arătat că ar fi câștigat bani la nunta de anul trecut cu prezentatoare de știri Anișoara Loghin.

Amintim că Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin s-au căsătorit pe 20 mai 2016. Peste doar o săptămâna aceștia au devenit și nași. La începutul luii octombrie 2016, cei doi au anunțat că divorțează.

Această declarație de avere care a fost prezentată de Chirtoacă la ANI provoacă mai multe nedumeriri. Unii se întreabă: poate primarului nostru i-a scăpat din atenție această rubrică și nu a completat-o? Dar poate banii câștigați la nuntă au ajuns la altcineva. Dacă e așa, nu avem ce-i reproșa lui Dorin Chirtoacă pentru că el și-a făcut datoria de cetățean în mod conștiincios și a completat declarația respectivă absolut corect.

Presa de la Chișinău scrie ca a încercat să-l contacteze telefonic pe primarul Chișinăului pentru a face lumină în acest subiect.

Dar se pare că el nu fost de găsit. Așa că acum toți se întreabă: Cine a luat banii de la nuntă?

Fluxul de știri
0