Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă, la 39 de ani, în arest la domiciliu. Ghimpu îi urează la mulți ani

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă
Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este ziua de naștere a lui Dorin Chirtoacă, care marchează în condiții de arest la domiciliu 39 de ani de viață. Dar unde va marca Chirtoacă aniversarea a 40 de ani de viață, la pușcărie?

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îi adresează pe facebook un mesaj de felicitare nepotului său aflat în arest la domiciliu, primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care împlinește astăzi 39 de ani.

Două concluzii ar fi de tras din textul lui Ghimpu, care este plin de greșeli gramaticale și de logică (dar asta nu mai este o noutate).

Chimpu și bate joc de Chirtoacă: Îi urează la mulți ani

Prima: Ghimpu se simte vinovat, își face cumva mea culpa pentru faptul că i-a propus lui nepot-său să candideze în 2005 la funcția de primar, ca astăzi acesta să ajungă din această cauză în arest la domiciliu, cu clara perspectivă de a înfunda pușcăria.

"La mulți frumoși și sănătoși ani, domnule primar general, Dorin Chirtoacă!", își începe Ghimpu mesajul. O urare (la mulți ani) nu tocmai fericită, dacă ținem cont că acesta se află în arest. Putea să-i ureze mulți ani doar cu precizarea "și toți la libertate".

Ca mai jos să spună:

"Ce zi frumoasă ar fi trebuit să fie astăzi, dar nici prin cap să-mi treacă atunci, în 2005, când ți-am propus să candidezi la funcția de Primar General al mun. Chișinău, că peste zece ani de muncă asiduă în calitate de Primar General vei fi apreciat prin arest la domiciliu și suspendare din funcție, iar această zi de 9 august, zi în care împlinești frumoasa vârstă de 39 de ani, o vei "sărbători" cu multe regrete, dureri și lacrimi vărsate de ochii părinților și nu numai".

Chirtoacă: la 29 de ani — la Primărie, la 39 de ani — în arest la domiciliu, dar 40 de ani…

Deci, Ghimpu vrea să spună că nici nu și-a imaginat că, în urma propunerii ce i-a făcut-o încă în 2005, nepotul lui va ajunge în arest.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Societate
În ajunul zilei sale de naștere, Dorin Chirtoacă are un mare regret

Într-un fel își cere scuze de la Dorin și de la părinții acestuia că l-a adus în această situație. Situație care, bineînțeles, își va avea dezlegarea doar când dosarul lui Chirtoacă va ajunge în instanță.

A doua concluzie: Mihai Ghimpu s-a împăcat cu faptul că Dorin Chirtoacă va fi condamnat la privațiune de libertate, că va face pușcărie și, probabil, chiar ani buni.

Ba chiar Ghimpu îl încurajează pe Chirtoacă, îndemnându-l să se pregătească pentru anii care va sta după gratii. El îi dă drept exemplu pe unele dintre rudelor "familiilor Ghimpu și Chirtoacă", pe care bătrânul liberal mai că nu-i ridică în rang de martiri.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Zotea admite că primarul Chirtoacă a furat. Vezi ce îi scrie ea unui deputat PD

"Din păcate și cu regrete, aceasta-i soarta celor care își iubesc neamul și luptă pentru dreptatea, libertatea și UNITATEA lui, pentru că printre noi au fost și-n anii deportărilor, și-n zilele de astăzi, trădători de neam, lingăi și farisei. Oricum, lupta pentru cauză, pe noi, ne-a făcut mai puternici și datorită muncii și luptei tale, UNIREA este mai aproape, altfel nu ai fi fost decorat cu trei ordine din partea Instituțiilor Țării noastre, România", scrie Ghimpu.

Altfel spus, Chirtoacă întră la zdup pentru că este corupt, pentru că a încercat să fure bani, foarte mulți bani, iar Ghimpu vrea să-l convingă că el va face pușcărie pentru "Unire".

Fluxul de știri
0