Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corpurile neînsuflețite ale piloților moldoveni vor fi aduse acasă

© AFP 2024 / SIA KAMBOUAvionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș
Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Abonare
Se pregătește procedura de repatriere a celor patru piloți moldoveni, decedați în accidentul aviatic deasupra Oceanului Atlantic

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. La etapa actuală se desfășoară toate formalitățile pentru a aduce acasă corpurile neînsuflețite ale celor patru piloți moldoveni, care au murit sâmbătă, 14 octombrie, într-un accident aviatic produs pe Coasta de Fildeș.

Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Societate
Cine sunt moldovenii decedaţi în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş
 

Familiile victimelor nu vor putea pleca la locul accidentului. Ele vor primi toate actele necesare în Republica Moldova.

De asemenea, vor fi depuse toate eforturile pentru a fi transportați în Republica Moldova și cei doi membri ai echipajului, la fel cetățeni moldoveni, car au fost răniți în acest accident tragic. 

Potrivit responsabililor de la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în prezent se pregătește plecarea la locul accidentului aviatic a unei echipe de experți. 

Aeronava care aparține companiei Valan International Cargo Charter transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză. Aeronava cargo era din Republica Moldova şi era închiriată de armata franceză. La bordul avionului erau 10 persoane, 6 moldoveni și patru francezi. În urma prăbușirii aeronavei în Oceanul Atlantic, patru moldoveni au murit, iar ceilalți membri ai echipajului au fost grav răniți.

Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş, cum au murit cei patru moldoveni
 

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice. 

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat la Guvern celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic. Șeful Executivului a solicitat să fie depuse toate eforturile necesare pentru desfășurarea investigării accidentului în strictă conformitate cu standardele internaționale, în strânsă conlucrare cu autoritățile statului unde s-a produs acesta și cu participarea reprezentanților constructorului și a producătorului de aeronave.

Fluxul de știri
0