Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş, cum au murit cei patru moldoveni

© AFP 2024 / SIA KAMBOUAvionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș
Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Abonare
Experți din Republica Moldova se vor deplasa în cel mai scurt timp în Abidjan pentru a elucida cauzele exacte care au dus la producerea accidentului aviatic

CHIŞINĂU, 15 oct — Sputnik. Duminică, 15 octombrie, premierul Pavel Filip a convocat la Guvern celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic produs în Coasta de Fildeș în dimineața zilei de ieri.

În cadrul şedinţei au fost dezvăluite noi detalii privind circumstanţele accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa patru cetăţeni moldoveni.

Astfel, potrivit ultimelor informații, în timp ce se pregătea să aterizeze, un avion de tip cargo, care transporta încărcături pentru armata franceză, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare. La bordul aeronavei erau inclusiv şase cetățeni ai Republicii Moldova.

„Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor", a precizat Guvernul într-un comunicat.

Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice. În urma catastrofei aviatice, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avionul prăbuşit astăzi era înregistrat în Moldova. Celulă de criză la Guvern

Premierul a exprimat condoleanțe cu familiile celor decedaţi în urma tragicului accident, menționând că autoritățile statului vor întreprinde toate masurile necesare pentru a aduce corpurile neînsufleţite ale acestora în ţară.

Șeful Cabinetului de Miniştri a mai menționat că autoritățile statului au fost mobilizate imediat după notificarea primită din Coasta de Fildeș, solicitând ca un grup de experți din partea Republicii Moldova să se deplaseze cât mai curând în Abidjan pentru a identifica cauzele exacte care au dus la producerea accidentului.

Premierul Pavel Filip a solicitat să fie depuse toate eforturile necesare pentru desfășurarea investigării accidentului în stricta conformitate cu standardele internaționale impuse de ICAO, în strânsă conlucrare cu autoritățile statului unde s-a produs acesta și cu atragerea reprezentanților constructorului și a producătorului de aeronave.

Fluxul de știri
0