Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine sunt moldovenii decedaţi în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş

© AFP 2024 / SIA KAMBOUAvionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș
Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a precizat că piloţii care au murit în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş aveau o experienţă de zbor considerabilă

CHIŞINĂU, 15 oct — Sputnik. Patru moldoveni şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma prăbuşirii unui avion în Oceanul Atlantic, aproape de ţărm, în Coasta de Fildeş.

Presa locală relatează că piloţii moldoveni care au murit în accidentul aviatic erau experimentaţi, cu mii de ore de zbor la activ pe aeronava AN-26. Aceştia constituiau unul dinte cele mai valoroase echipe de aviatori din Moldova, potrivit unimedia.md, care citează Autoritatea Aeronautică Civilă.

Comandantul echipajului era Evgheni Litovka, în vârstă de 63 de ani, care se afla de mai mult timp în misiuni umanitare în Africa şi era considerat unul dintre cei mai experimentaţi aviatori din Moldova.

Pilotul secund era Alexandru Șikanov, în vârstă de 30 de ani, care era căsătorit şi avea doi copii.

Alţi doi membri ai echipajului erau inginerul de bord Pavel Besedin este Dmitri Melniciuc.

Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
MAIE, detalii privind accidentul aviatic în care au murit patru moldoveni

Potrivit ultimelor informaţii, avionul de tip cargo, care transporta încărcături pentru armata franceză, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare. La bordul aeronavei erau inclusiv şase cetățeni ai Republicii Moldova.

Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice. În urma catastrofei aviatice, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului.

Experți din Republica Moldova se vor deplasa în cel mai scurt timp în Abidjan pentru a elucida cauzele exacte care au dus la producerea accidentului aviatic.

Fluxul de știri
0